Zagorje
Bajka na dlanu

Dan Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije – dodijeljene brončane, srebrne i zlatna plaketa

Datum objave: 4. studenoga 2023.

Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je u petak, 3. studenoga 2023. godine, u restoranu Rody u Gornjoj Stubici

Župan Željko Kolar čestitao je obrtnicima na svemu što čine za razvoj gospodarstva na području Krapinsko-zagorske županije i istaknuo odličnu suradnju s Obrtničkom komorom. “Obrtništvo kod nas ima strahovito dugu tradiciju i imamo mnogo slučajeva u kojima su čitave obitelji uključene u obrt te se on prenosi s generacije na generaciju. U suradnji s komorom dajemo i svoj doprinos očuvanju obrtništva, posebno izdvajam promociju deficitarnih zanimanja i kontinuirano stipendiranje učenika koji pohađaju te obrazovne programe.  Prošle godine stipendirali smo 155 učenika , ove godine ih je stipendiju zatražilo 138 i svi će je dobiti. Također, kroz promo filmove koje smo radili s Komorama i našim Zavodom za zapošljavanje, podigli smo broj učenika koji upisuju strukovne škole, ali smo i digli prosjek ocjena” – poručio je župan Kolar te posebno čestitao i dobitnicima ovogodišnjih priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Okupljene su pozdravili i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Antun Trojnar, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš i načelnik Općine Gornja  Stubica Jasmin Krizmanić. Ovom su prilikom dodijeljena i godišnja priznanja Obrtničke komore KZŽ. Dodijeljeno je 9 brončanih plaketa, 2 srebrne plakete te Zlatna plaketa.

Zlatna plaketa, koja se kao najveće priznanje Obrtničke komore dodjeljuje  uglednom i časnom obrtniku za dugogodišnji doprinos u organizaciji strukovno-cehovskog rada, strukovnog obrazovanja za potrebe obrtništva te organizaciju kulturno-umjetničkih i sportskih aktivnosti obrtnika, dodijeljena je Ivanu Štahanu iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Srebrnu plaketu za one koji su svojim djelovanjem i iskazanom potporom OKKZŽ dali značajan doprinos njenom radu i razvoju obrtništva dobili su Srednja škole Bedekovčina (Udruženje obrtnika Bedekovčina) i Nikola Gajšak (Udruženje obrtnika Pregrada).

Dobitnici Brončane plakete za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području KZŽ za 2023. godinu su Ivan Jaković (Udruženje obrtnika Bedekovčina), Sandra Haban (Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica i Stubičke Toplice), Branimir Ricijaš (Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec), Nikola Štrok (Udruženje obrtnika Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj), Sanja Horvat (Udruženje obrtnika Općine Krapinske Toplice), Mario Bele (Udruženje obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić), Dragutin Martinić (Udruženje obrtnika Sveti Križ Začretje), Zdenko Gojšić (Udruženje obrtnika Grada Zaboka) i Vesna Gučin – Županić (Udruženje obrtnika Zlatar).

Na svečanosti su uručene i Odluke Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županija o proglašenju doživotnim počasnim predsjednicima Dragutinu Ranogajcu i Davoru Plešku.

Osnivačka skupština Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 4. studenog 1994. godine.  Komora danas, prema teritorijalnom principu, obuhvaća devet Udruženja obrtnika te je 30. rujna 2023. godine imala 3.140obrta, odnosno 157više aktivnih članova u odnosu na isti datum 2022. godine.


Fotogalerija