Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. prosinca 2023.

U Loboru je na Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca 2023. godine, održan prigodni koncert u organizaciji Udruge Svata Ana za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije.

Na koncertu su nastupili Dječji zbor sv. Ana, Zbor glazbene škole Franje  Horvata Kiša Lobor, Klara Posarić, Starija dječja folklorna sekcija KUD-a Lobor, Fiškali, ŽVS Kajda, Recitacij Anđeosko dijete, VISS Allegro i članovi Udruge sv. Ana.

U društvenom domu u Loboru se i ovaj put tražilo mjesto više, a među brojnim okupljenima bila je i zamjenica župana Jasna Petek koja je prije početka koncerta zahvalila udruzi Sveta Ana na svemu što dugi niz godina čini za djecu s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. „Pratila sam udrugu od njezinih samih početaka i znam kako je prerasla u udrugu čiji je kvalitetan rad prepoznat ne samo u Loboru i našoj županiji, već i puno šire. Važno je poručiti da na djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom samo na ovaj, Međunarodni dan osoba s invaliditetom, nego sve dane u godini. I Krapinsko-zagorska županija se zaista trudi, kroz podršku usluge rane intervencije, kroz osiguravanje pomoćnika u nastavi i podrške u redovno odgojno-obrazovnom procesu, kroz podršku programima i projektima udruga osoba s invaliditetom koje nam se javljaju na natječaje te kroz mnoge druge aktivnosti tijekom čitave godine. Naravno, treba još bolje, više i jače i tu dolaze naše odlične udruge koje nastavljaju tamo gdje sustav staje. Hvala vam još jednom i svima želim lijepu i sretnu večer, a na nama je da našu sredinu i dalje prilagođavamo i činimo ju takvom da u njoj možemo svi što ljepše i kvalitetnije živjeti. Nemojmo zaboraviti da je ljepota upravo u našoj različitosti“ – poručila je zamjenica župana Petek.

„Kad otiđemo izvan Lobora i Krapinsko-zagorske županije i spomenemo Udrugu Sveta Ana, svi znaju kako ova udruga radi i što sve pruža za našu djecu, osobe s invaliditetom i osobe u potrebi. Poštovana predsjednice, djelatnice i djelatnici, svi roditelji i svi članovi – na srcu vam se zahvaljujem na tom radu. Ovo nije hobi, nego životna potreba i to radimo sa srcem“ – poručila je u svom pozdravnom govoru načelnica Lobora Ljubica Jembrih.

Predsjednica Udruge Sveta Ana Mateja Posarić posebno je pozdravila brojne prisutne roditelje djece s teškoćama u razvoju te istaknula da su oni prošli nešto što prosječan čovjek ne može ni pojmiti. „Prošli ste kroz kalvariju saznanja, kalvariju borbe s bolešću, ali i kalvariju nerazumijevanja i možemo reći sažaljenju te kalvariju borbe s našom administracijom. I kad vidim jedan gorki grč oko vaših usana, znam da je tome doprinijelo mnogo ljudi sa svojim neznanjem. Ponosite se svojom djecom, jer vi i vaša djeca ste putokaz onima koje ne vide dovoljno i ljubav onima koji ne osjećaju dovoljno. Vi ste ljepota koja nije prolazna, zvijezde vodilice u ovom grubom materijalističkom vremenu“ – poručila je predsjednica Posarić.

 


Fotogalerija