Zagorje
Bajka na dlanu

„Jedna od najboljih razvojnih agencija u Hrvatskoj“ – Županija osigurala 556.198,88 eura za rad Zagorske razvojne agencije

Datum objave: 18. siječnja 2024.

Župan Željko Kolar i ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar su 16. siječnja 2024. godine potpisali ugovore o sufinanciranju rada Zagorske razvojne agencije.

Krapinsko-zagorska županija će temeljem ovog ugovora Zagorskoj razvojnoj agenciji dodijeliti 556.196,88 eura za financiranje aktivnosti prema njenom programu rada za 2024. godinu. „Moramo biti svjesni da Zagorska razvojna agencija radi bez naknade i to ne samo za Županiju, već i za sve općine i gradove na njenom području. I dok se površnom promatraču možda čini da je to neko manje bitno skupljanje i ispisivanje papira, zapravo se radi o osiguravanju uvjeta za ostvarenje brojnih konkretnih projekata i samim time poboljšanje kvalitete života svakog pojedinca u Krapinsko-zagorskoj županiji“, rekao je nakon potpisivanja župan Željko Kolar te još jednom istaknuo da je ZARA dokazala da je jedna od najboljih razvojnih agencija u Republici Hrvatskoj, o čemu govori i činjenica da je Krapinsko-zagorska županija 2023. godine bila najbolja po povlačenju europskih sredstava u čitavoj državi.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar zahvalila je Županiji i županu Kolaru na dodjeli sredstava i snažnoj potpori radu Agencije, koja svim tijelima javne vlasti s područja Krapinsko-zagorske županije nastoji pružati usluge na najvišoj razini. „Agencija je zajedno s tijelima javne vlasti u zadnjih pet godina radila na provedbi više od 180 projekata ukupne vrijednosti veće od 96 milijuna eura. Mi pratimo natječaje, pripremamo prijave, pratimo realizacije ugovora, odnosno radimo onaj dio posla koji često ostaje nevidljiv unatoč tome što upravo on odlučuje hoće li neki projekt dobiti potporu ili ne“ – istaknula je ravnateljica Barilar te pojasnila da će Zagorska razvojna agencija svoj program rada u narednoj godini ostvariti kroz praćenje provedbe ključnih strateških dokumenata Krapinsko-zagorske županije te pripremu i provedbu razvojnih projekata.

 


Fotogalerija