Zagorje
Bajka na dlanu

Studijski posjet makedonske delegacije: KZŽ primjer dobre prakse u provedbi EU projekata

Datum objave: 29. veljače 2024.

Krapinsko-zagorsku županiju posjetila je u utorak 28. veljače 2024. delegacija sastavljena od gradonačelnika i predstavnika lokalne samouprave iz Sjeverne Makedonije kako bi se upoznali s iskustvom Županije u pripremi i provedbi EU projekata.

Delegaciju su u Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u Zaboku dočekale zamjenica župana Jasna Petek, ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar te ravnateljica škole Draženka Jurec.

“Nije tako davno bilo da smo i mi bili u pretpristupnom periodu i tada nam je bila važna suradnja sa zemljama članicama EU, njihova iskustva i savjeti. Drago nam je da su Krapinsko-zagorska županija i naša Zagorska razvojna agencija prepoznate kao primjeri dobre prakse te da im možemo prenijeti naša iskustva”, rekla je zamjenica župana Jasna Petek te istaknula kako svaki takav susret suradnika iz bliskih zemalja otvara nove prostore i  mogućnosti za daljnju suradnju.

Nakon sastanka, gostima je predstavljen rad Zagorske razvojne agencije te planiranje, prijava i provedba EU projekata s posebnim naglaskom na partnersku suradnju između dionika, a također je organiziran i obilazak Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, kao dosad najvećeg završenog infrastrukturnog projekta na području Krapinsko-zagorske županije.


Fotogalerija