Zagorje
Bajka na dlanu

Održana svečana sjednica županijskog Stožera civilne zaštite

Datum objave: 1. ožujka 2024.

Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije održana je u Krapini, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske-  1. ožujka 2024. godine.

Svoje aktivnosti i rezultate u prošloj godini prezentirali su ispred Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije načelnik Stjepan Skuliber te predstavnici operativnih snaga i zdravstvenih ustanova: voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček, pročelnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, zamjenik načelnika PU krapinsko – zagorske Robert Pavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu KZŽ Krešimir Božić.

„Imamo sjajne službe, a naš zadatak je da ih međusobno umrežimo i uvježbamo da u zajedničkim intervencijama budu uspješni kao što su onda kad interveniraju sami. Stoga ćemo i ove godine imati jednu veliku vježbu, planiramo da to bude tip vježbe koji još nismo napravili, a razmišljamo da ove godine uključimo i vojsku“, rekao je župan Kolar koji je ovom prilikom  dugogodišnjem zamjeniku Anđelku Fereku-Jambreku dodijelio zahvalnicu za predan i neumoran rad na čelu županijskog stožera civilne zaštite. „Nadam se da se više nikad neće ponoviti da u isto vrijeme bude i pandemija i ovakvi potresi. Ponosan sam što sam bio na čelu odličnog tima od 19 ljudi i mogu reći da smatram da smo svi zajedno odradili vrhunski posao“, poručio je Ferek-Jambrek.

„U zadnjih pet godina smo imali sve, potres i pandemiju, nevremena, poplave, tuče i pozdrave. Mi smo cijelo vrijeme bili na raspolaganju da odgovorimo na sve te izazove. Na svemu učinjenome zahvaljujem svim dionicima sustava civilne zaštite, svim profesionalcima, kao i svim onim volonterima koji se nesebično uključuju u naš sustav civilne zaštite“, poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber.

MEĐUNARODNI DAN CIVILNE ZAŠTITE

Svečana sjednica Stožera civilne zaštite održana je uz Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske. Međunarodni dan civilne zaštite obilježava se 1. ožujka, kada je Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. proglasila taj datum Međunarodnim danom civilne zaštite, kao sjećanje na dan kada je 1972. počela s radom Međunarodna organizacija za civilnu zaštitu sa sjedištem u Ženevi. Ujedno je to datum obilježavanja i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se u RH obilježava od 1992. Odlukom Vlade RH o proglašenju Dana civilne zaštite Republike Hrvatske te je isti definiran Zakonom o sustavu civilne zaštite.


Fotogalerija