Zagorje
Bajka na dlanu

Županija s nultom tolerancijom na nasilje: 70.000 eura za rad Doma za žrtve nasilja obitelji Novi početak

Datum objave: 18. ožujka 2024.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i zamjenica ravnateljice Doma za žrtve nasilja u obitelji Novi početak Aneta Škreblin i potpisali su, 18. ožujka 2024., ugovore o županijskom sufinanciranju rada Doma Novi početak u vrijednosti 70.000 eura.

Župan Željko Kolar ponovio je da Krapinsko-zagorska županija ima nultu stopu tolerancije na nasilje. „Znamo da nasilje u obitelji postoji, a po broju korisnika u našoj sigurnoj kući vidimo da je taj broj sve veći, ali i da se sve više žena ohrabrilo da prijave nasilje. U sufinanciranje rada sigurne kuće su se od ove godine uključile i sve općine sa 2 tisuće eura na godišnjoj razini i gradovi sa 3 tisuće eura na godišnjoj razini na području Krapinsko-zagorske županije, a također će se na području svih općina i gradova KZŽ provesti akcija “I tebe se tiče”, koja se do sada provela na području 24 JLS“, istaknuo je župan Kolar.

„Od ove godine djelujemo u novom prostoru koji je u potpunosti prilagođen potrebama naših korisnika, potrebama osoba sa invaliditetom i potrebama žrtava nasilja u obitelji. Županija od samog početka podupire rad Doma, ne samo u financijskom smislu već i u svakom drugom. Ova sredstva ćemo koristiti za financiranje potreba usluga smještaja, što uključuje osiguravanje osnovnih potreba, od prehrane, higijenskih potrepština, odjeće i obuće, školskih potrepština te svega ostalog što je našim korisnicima potrebno. Također se financiraju režijski troškovi, troškovi plaća stručnih radnika, a financirat će se i rad savjetovališta Dom Novi početak koji će se uspostaviti tijekom ove godine, kao i nastavak provedbe aktivnosti stanovanja kojom pružamo pomoć našim korisnicima i nakon izlaska iz skloništa“, rekla je nakon potpisivanja ravnateljica Škreblin.


Fotogalerija