Zagorje
Bajka na dlanu

Održana 14.sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća

Datum objave: 28. lipnja 2024.

Gospodarsko-socijalno vijeće u Krapinsko-zagorskoj županiji je u četvrtak, 27. lipnja 2024. godine, održalo svoju 14. sjednicu.

Zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek je nakon sjednice napomenula da je Gospodarsko socijalno vijeće važno savjetodavno tijelo u kreiranju politika iz gospodarstva i iz socijalnih politika i usluga. Krapinsko-zagorska županija je već nekoliko godina u samom vrhu po smanjenju nezaposlenosti i po broju zaposlenih na državnoj razini, što nije samo trenutna pojava, već dugoročna konstanta.  Plan razvoja Krapinsko-zagorske županije je temeljni strateški dokument županije koji diktira smjer razvoja aktivnosti koje se provode u županiji, a svih 11 ciljeva postavljenih u Planu vodi se idejom zelene i pametne županije, koja nastoji ostvariti uključivo društvo održivog razvoja i kružnog gospodarstva i nastoji razviti potencijale kroz velik broj inovacija. Samo zajedničkom sinergijom, velikim trudom i zalaganjem i strašću možemo realizirati veliku većinu aktivnosti plana razvoja Krapinsko-zagorske županije.

Predsjednik Gospodarskog socijalnog vijeća Darko Šalković je istaknuo da nakon što je čuo izlaganja partnerskih županijskih ustanova, izrazio je zadovoljstvo što ima toliko puno aktivnosti. To privlači potencijalne klijente, konkretno u Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije, a i buduće investitore.

Sjednica je započela usvajanjem Zapisnika sa 13.sjednice održane 22.studenog 2023.godine. Uvodna izlaganja na teme provedbe aktivnosti i projekata svojih matičnih institucija u 2023. godini su imali predstojnik Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Krapina Goran Vukmanić,  zamjenica direktorice Zagorske razvojne agencije Ivana Šalković, pomoćnica ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske za Krapinsko-zagorsku županiju Ivana Benković i direktorica Poduzetničkog Centra Krapinsko-zagorske županije Helena Matuša.


Fotogalerija