Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. kolovoza 2024.

U ponedjeljak, 26. kolovoza 2024. godine, u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini svečano je otvorena Ljetna škola informatike 2024.

Tom je prilikom zamjenica župana Jasna Petek istaknula važnost okupljanja djece i mladih koji imaju velike afinitete, interese, ali i nadarenost za ovo područje. “Mi se kao Županija prijatelj djece moramo potruditi da omogućimo djeci da sve što mogu i žele realiziraju upravo na našem području. Moramo odgovoriti na sve potrebe i pružiti što više mogućnosti i sadržaja da djeca i mladi u Županiji mogu sve svoje nadarenosti, sve svoje potrebe i svoje mogućnosti razviti u najvećoj mogućoj mjeri”, dodala je zamjenica Petek i istaknula kako su jedna od velikih vrijednosti Škole predavači koji su nekad bili polaznici.

Predsjednik Krapinskog informatičkog kluba KRIK Stjepan Šalković otkrio je kako se ove godine okupilo 160 polaznika, a neke od tema jesu programiranje i robotika. “Uveli smo i nešto novo gdje djeca uče raditi igrice za što je velika zainteresiranost. Uveli smo dronove, nastavnici koriste AI tehnologiju”, istaknuo je Šalković i zahvalio Gradu Krapini, Krapinsko-zagorskoj županiji i Zajednici tehničke kulture na svesrdnoj pomoći.

Polaznicima i gostima obratili su se i ravnatelj Veleučilišta Hrvatsko zagorje Krapina Nenad Sikirica, gradonačelnik Krapine i saborski zastupnik Zoran Gregurović te učenik 8. razreda Karlo Ovčarić koji je službeno otvorio Ljetnu školu informatike.

Polaznici Škole proći će, između ostalih sadržaja, radionicu Unity – kako raditi 2D igre, radionicu Kotlin – mobilne aplikacije, uvod u dronove, radionicu programiranja, radionicu na kojoj će polaznici naučiti kako rade osnovne komponente i senzori robota, a nastavnici će imati priliku saznati kako koristiti alate umjetne inteligencije za pripremu nastavnih sadržaja. Organizatori škole su Krapinski informatički klub KRIK, Osnovna škola Augusta Cesarca, Osnovna škola Sveti Križ Začretje, Veleučilište Hrvatsko zagorje Krapina i Srednja škola Zlatar. Podršku i potporu dali su Grad Krapina, Hrvatski savez informatičara, Krapinsko-zagorska županija i Zajednica tehničke kulture Krapinsko-zagorske županije.


Fotogalerija