Zagorje
Bajka na dlanu

Prijem za delegaciju sa Malte

Datum objave: 28. veljače 2022.

Zamjenica župana Jasna Petek naglasila je nakon prijema da Županija pozdravlja bratimljenje St. Paul’s Baya i Oroslavja, koje je održano jučer u Oroslavju. „U ovo teško vrijeme s obzirom na stvari koje se događaju posljednjih nekoliko dana, ponovno dolazi do izražaja koliko je važno da međusobno surađujemo, prijateljujemo i da smo spremni naše zajedničke interese realizirati na obostrano zadovoljstvo te da smo isto tako spremni na prijateljstvo i suradnju ne samo na regionalnoj već i na globalnoj razini. Ovo bratimljenje nije samo na korist građanima i građankama pobratimljenih gradova, nego ono ima veliku važnost kako za Krapinsko – zagorsku županiju, tako i za Republiku Hrvatsku. Uvidjeli smo kako imamo mnogo sličnosti i upravo iz toga se mogu dogoditi, kreirati i u konačnici realizirati razni projekti, rekla je zamjenica Petek.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić istaknuo je: „Smatram da smo s ovim zapravo svi na dobitku, cijela županija jer premali smo da bi se dijelili te trebamo surađivati. Trebamo im pokazati sve ljepote cijele županije. Zagorje ima puno ljepota i treba uživati u njima. Još jednom napominjem, kako je ovo velika, možda i povijesna stvar, jer prvi puta su se pobratimili gradovi dvije države, Hrvatske i Malte“, zaključio je Šimunić.

Gradonačelnik malteškog grada Saint Paul’s Baya Alfred Grima također se složio s time kako će od ovog bratimljenja koristi imati obje zemlje. „Ova naša pustolovina započela je prije nekoliko mjeseci i nadamo se da od nje neće profitirati samo lokalne zajednice već, ono što je puno bitnije, da će koristi imati obje zemlje. Ovaj današnji posjet pokazuje početak nove pustolovine gdje vidimo da će ne samo političari već i ljudi profitirati u budućnosti“, rekao je gradonačelnik Grima. Nakon prijema u Uredu župana, malteška delegacija posjetila je i razgledala Poslovno – tehnološki inkubator KZŽ a direktorica Poduzetničkog centra KZŽ Helena Matuša ujedno je održala i prezentaciju o zagorskom gospodarstvu.   

 


Fotogalerija