NAJAVA – KULINARSKA RADIONICA O PRIPREMI ZAGORSKIH ŠTRUKLI
Radionica će biti održana u Bluesun hotelu Kaj,
s
početkom u 10,00 sati.
Uz prezentaciju programa prekogranične suradnje Slovenija – Hrvatska te projekta „Uživam tradicijo“, u sklopu kojeg Zagorska razvojna agencija sudjeluje u ulozi projektnog partnera, održat će se kulinarske radionice na temu zagorskih štrukli, na 3 različita punkta – na jednom će na tradicionalan način štrukle pripremati bake, na drugom profesionalni kuhar iz hotela, dok će na trećem punktu učenici Srednje škole Zabok pokazati svoje znanje i umijeće.
Također, u sklopu radionica će gostovati predstavnica Parnasa, Zavoda za kulturu i turizam iz Slovenije, partnerske organizacije na projektu „Uživam tradicijo“ koja će posjetitelje upoznati sa značenjem i vrijednošću slovenske kulinarske baštine – poprtnika (božićnog kruha) te predstavnici udruge Tradicija Zagorja koji će predstaviti tijek procesa zaštite štrukli. Ujedno, ovo događanje uvod je u Štruklijadu koja će biti održana u srpnju u „Starom selu“ u Kumrovcu.
Cilj radionice je kroz prezentaciju pripreme promovirati gastronomsku vrijednost zagorskih štrukli, ukazati na važnost očuvanja tog tradicionalnog zagorskog specijaliteta te stvaranja autohtonog gastronomskog proizvoda i promocije istog u sklopu tradicionalne ugostiteljske ponude Hrvatskog zagorja.