Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. svibnja 2018.

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki čestitala je Dan Općine Budinšćina, blagdan sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada, istaknula da je upravo Budinšćina primjer koji pokazuje važnost očuvanja  očuvanja malih ruralnih općina te Općinskom vijeću i načelniku Radovanu Hercigonji zaželjela ostvarenje zacrtanih planova za razvoj cijele općine i dobrobit svih njezinih stanovnika.

Zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek-Jambrek također je uputio prigodne čestitke te poručio da i općine sa malim proračunima mogu dobro raditi, a da će Krapinsko-zagorska županija vodeći se načelom ravnomjernog razvoja i dalje pomagati sve jedinice lokalne samouprave sa svoga područja-

Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Dijana Margetić, dok je načelnik Budinšćine Radovan Hercigonja podnio izvješće o radu u proteklom radu te sa Zlatkom Bakunićem, načelnikom Općine Konačnica iz Bjelovarsko-Bilogorske županije, potpisao povelju o suradnju i prijateljstvu dviju općina.  Okupljene je pozdravio i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora saborski zastupnik Žarko Tušek.

U popratnom su programu nastupili Tamburaški orkestar i Mješoviti pjevački zbor Glazbene družine Franjo Dugan, članovi Udruge Gotali i učenici Osnovne škole Vladimir Nazor Budinšćina.