Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. svibnja 2017.

Učenica ŠUDIG-a Valentina Stojković, 3. r. dizajna odjeće osvojila je odlično treće mjesto u 3B kategoriji na 19. Državnom natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna – LIK 2017. LIK 2017 održan je 27. i 28. travnja 2017. godine u Rijeci. Valentinina mentorica je Aleksandra Mašić- Tumpa. Na državnom natjecanju bila je i Marija Gerbert, učenica 5.r. grafičkog dizajna, koja je za svoj rad posebno pohvaljena od strane državnog povjerenstva. Marijina mentorica je Anuška Alfirević.

Škola za umjetnost dizajn, grafiku i odjeću Zabok bila je i među devet škola iz raznih dijelova Hrvatske čiji su se učenici 27. i 28. travnja predstavili na Državnoj smotri grafičke tehnologije i audiovizualne tehnologije u Prirodoslovno-grafičkoj školi u Zadru.

Učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Magdalena Janđel dobila je priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija od strane državnog povjerenstva smotre. Međutim, Magdalenin fotografski projekt “Evolucija i revolucija osjetila“ oduševio je i publiku te je dobila i  priznanje za najuspješniji rad u kategoriji fotografija po odabiru sudionika smotre. Učenica je tijekom prezentacije vlastiti rad objasnila kao zanimljivu sintezu organskih i mehaničkih osjetila kroz koje je zastupila sva zanimanja unutar dotičnog područja te je na takav umjetnički način strukturirala priču o razvoju svoje struke. Mentorica njezinog rada je profesorica Tamara Bilankov.

Učenica Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Iva Lipohar prezentirala je svoju viziju web sjedišta (web stranice) te je jednostavnim i minimalističkim pristupom dizajnu stranice oduševila sudionike te na takav način osvojila priznanje sudionika smotre za najuspješniji rad u kategoriji izrada web stranice. Svoje priznanje učenica dijeli sa kolegama iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka. Mentor njezinog rada je profesor Nino Skozrit.

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok prezentirala se i u kategoriji grafički dizajn gdje je svoj rad predstavio učenik Ivan Presečki, mentor učeniku je profesor Borjan Komarica  te u kategoriji animacija gdje je svoj rad prezentirao učenik Dominik Kotarski s mentorica  profesoricom Majom Maslov.


Fotogalerija