Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 2. studenoga 2016.

Logopedski ured namijenjen je djeci s područja grada Klanjca i općine Veliko Trgovišće, koje zajednički financiraju rad ureda u omjeru 50% – 50%, a doprinos projektu dala je i Krapinsko-zagorska županija, koja je pokrila troškove uređenja prostora. Otvorenju ureda nazočio je i  župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je pritom istaknuo sljedeće: „Nadam se da ćemo uspjeti i ostalim jedinicama lokalne samouprave koje nemaju uvjeta niti ne mogu naći stručnu osobu, pomoći da i one dobiju svoj logopedski ured. U proračunu za ovu godinu osigurali smo sredstva za opremanje logopedskog ureda, a za sljedeću godinu pripremili smo sredstva i za sufinanciranje rada logopeda“, rekao je župan Kolar.

Logopedica Tomislava Strsoglavec istaknula je kako sve više djece ima problema s govorom. Važno je da na manjim područjima bude dobra pokrivenost logopeda, tako da možemo što ranije početi s terapijom. Bit će jako puno posla, zasad ćemo uzeti prioritetne slučajeve, a s vremenom se nadam da će sva djeca koja to trebaju doći na red. Važno je da se roditelji jave i da barem dođu po savjet, jer govorne teškoće više danas nisu tabu tema“, rekla je Tomislava Strsoglavec.

Projekt logopedskog ureda u Klanjcu pokrenula je prije dvije godine klanječka udruga Korak po korak do zdravlja. „Zaposlili smo logopedicu uvidjevši da je to potreba na našem području, jer se za logopedski pregled čeka oko 2 do 3 mjeseca u Zaboku. Bilo nam je potrebno dvije godine da pronađemo logopeda, no napokon smo uspjeli“, rekla je dr. Jasna Gmajnički, predsjednica Udruge Korak po korak do zdravlja. Otvorenju ureda nazočili su i zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek i načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički. Ured će biti otvoren ponedjeljkom, srijedom i petkom u vremenu od 08,00 do 16,00 sati, odnosno utorkom i četvrtkom od 11,00 do 19,00 sati.