Vila Magdalena drugi najbolji restoran u Središnjoj Hrvatskoj
U zagrebačkom hotelu Esplanade prošli su tjedan proglašeni najbolji među najboljim restoranima i chefovima Hrvatske po izboru Dobrih restorana. Već petu godinu zaredom jedini ovakav izbor u Hrvatskoj, koji je nastao kao zajednički projekt Jutarnjeg lista i Vinarta, donosi kompletan pregled po pojedinim regijama onih koji su zaslužili da ih se naziva top-restoranima Hrvatske. Svi restorani su na listu stigli zahvaljujući predanosti onome što rade, ulažući izniman trud i energiju kako bi se ostali najbolji. Kad je restoran pun i kada se mora čekati za stol, znači da se u restoranu radi dobro, da je hrana koju kuhari pripremaju zaista vrhunska i da se na takvo mjesto vraća.
Najbolji hrvatski restoran je Pelegrini iz Šibenika, slijedi Dubravkin put, dok je na na treći također zagrebački restoran Bistro Apetit. Na četvrtom se mjestu nalazi opatijski restoran Bevanda te na petom Plavi podrum iz Voloskog.
U središnjoj Hrvatskoj se na drugom mjestu nalazi Villa Magdalena iz Krapinskih Toplica, dok su se u prvih 20 smjestili i Vuglec Breg iz Krapine, Academia iz Marije Bistrice, Dvorac Mihanović iz Tuheljskih Toplica, Grešna gorica iz Desinića, Klet Kozjak iz Svetog Križa Začretja, Vinski vrh iz Hrašćine te Zelenjak iz Kumrovca.
REGIONALNA LISTA
SREDIŠNJA HRVATSKA
1. Mala hiža, Čakovec
2. Villa Magdalena, Krapinske Toplice
3. Kod špilje, Otruševec
4. Vuglec Breg, Krapina
5. Bedem, Varaždin
6. Lovački rog, Karlovac
7. Academia, Marija Bistrica
8. Žganjer, Ozalj
9. Gabreku 1929, Samobor
10. Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice
11. DP, Duga Resa
12. Grešna gorica, Desinić
13. Kozjak, Sveti Križ Začretje
14. Mamica, Pušćine
15. Srakovčić Hotel Korana, Karlovac
16. Cocktail, Sisak
17. Vinski vrh, Hraščina
18. Djed, Hrvatska Kostajnica
19. Zelenjak, Kumrovec
20. Bistro & winery Shamper, Čakovec