Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. svibnja 2016.

Na manifestaciji su sudjelovali učenici pet hotelijersko – ugostiteljskih srednjih škola sa područja sjeverozapadne Hrvatske – iz Karlovca, Preloga, Zagreba, Pregrade te domaćini iz Srednje škole Zabok. Zamjenica župana Jasna Petek otvorila je Mali gastro te tom prilikom rekla da je kvalitetno obrazovanje i stručno osposobljavanje učenika ugostiteljske struke, najvažniji preduvjet za dalji razvoj turizma u Zagorju, a mali Zagorci i Zagorke u tome već niz godina prednjače, osvajajući brojne nagrade i priznanja na državnim natjecanjima u pripremanju i posluživanju hrane i koktela. U sklopu manifestacije je, uz  središnji prikaz gastronomskih vještina u posluživanja gostiju, miješanju koktela te degustaciji domaćih vina, održana i tradicionalnu utrka konobara. Na stazi dugoj 400-tinjak metara, od Trga Ksavera Šandora Gjalskog do zgrade PU krapinsko – zagorske i natrag, sudjelovalo je 13 učenika iz svih pet ugostiteljskih škola. Prvo mjesto osvojio je Marko Višak iz Turističko – ugostiteljskog učilišta u Zagrebu, drugi je bio Dorian Županić iz Ugostiteljske škole iz Karlovca, a treća Julia Švec iz Ugostiteljske škole iz Preloga. Izabrana je i najkonobarica Malog gastra, a to je Valentina Petrović, učenica Srednje škole iz Zaboka.

Sve prisutne je na samom početku manifestacije pozdravio i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, dok su program obogatila djeca iz zabočkog dječjeg vrtića Zipkica.

Organizatori Malog gastra su Srednja škola Zabok i Udruga za borbu protiv raka ‘Zlatno srce’,a manifestacija je, kao i svake godine, humanitarnog karaktera odnosno cjelokupan prihod s manifestacije namijenjen je nabavi opreme za županijsku Opću bolnicu

 


Fotogalerija