Najbolje štruklje na 8. Štruklijadi pripremio Zebrano iz Bedekovčine
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić dodijelili su diplomu za najbolje pripremljene štruklje Matiji Guliji iz tvrtke Zebrano koji je kao tajnu pobjede istaknuo upotrebu isključivo domaćih sastojaka. Drugo mjesto osvojila je slastičarna Torte i kolači Tri užitka, dok je treće najbolje štruklje pripremila ekipa Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice. Proglašenjem pobjednika završen je natjecateljski dio 8. Štruklijade na kojoj su se za titulu najboljih štruklji Zagorja nadmetala 24 zagorska restorana, agroturizama, hotela, toplica i pekarnica.
Župan Željko Kolar je nakon proglašenja pobjednika rekao “Promocija i brendiranje naših proizvoda poput zagorskih štruklji je ono što nam treba u budućnosti. U narednom razdoblju trebamo konačno do kraja zaštititi naše štrukle te ovdje u Zagorju napraviti i jednu tvornicu u kojoj ćemo ih i proizvoditi” poručio je župan Kolar i zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnje Štrukliajde, a osobito gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću “koji podržava apsolutno svaku akciju promoviranja turizma naše Bajke na dlanu. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo organizacijom Štruklijade i tradicionalno snažnom povezanošću Zagorja i Zagreba.
Ocjenjivački sud koji je kušao sve štruklje natjecatelja i potom ocijenio najbolje činili su dopredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i direktor hrane i pića u hotelu Sheraton Branko Čukelj, glavna urednica internetskog portala Oblizeki Božica Brkan te etablirani zagorski kuhar i počasni član Hrvatske kulinarske akademije Slavko Večerić.
Samu je manifestaciju otvorila zamjenica župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, a sve prisutne goste pozdravili su i pomoćnica ministra turizma Martina Jantol te načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić. Zagorske su kuhare svojim dolaskom podržali i saborski zastupnici Tomislav Končevski i Marija Puh te zamjenik župana Anđelko Ferek–Jambrek. Natjecanje u pripremanju zagorskih štruklji počelo je kao kulinarski show u kojem su snage odmjerili učenici SŠ Zabok i SŠ Pregrada. Program je vodila Doris Pinčić Rogoznica, a u popratnom programu nastupili su Dino Miklaužić, Trnje Live Acoustic te KUD Zlatko Baloković iz Krapinskih Toplica.
Promotivna akcija u 14 zagorskih ugostiteljskih objetaka s popustom od 50% na zagorske štruklje traje do 22. svibnja. Popis restorana možete pronaći na web stranici www.struklijada.com.hr