Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 8. svibnja 2016.

Župan Željko Kolar ovom je prilikom izrazio podršku samom projektu i rekao “Marija Bistrica je specifična kao naše najveće marijansko svetište u Hrvatskoj. Oko milijun hodočasnika svake godine posjeti Svetište Majke Božje Bistričke i mogućnost upotrebe ovog aparata sigurno je puno veća nego u bilo kojem drugom dijelu KZŽ. Čestitke svima onima koji su pokrenuli ovu inicijativu, zahvala svima onima koji su doprinijeli da danas možemo nazočiti ovome činu i nadam se da sa nikad nećete morati upotrijebiti ovaj uređaj” poručio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Ovom svečanosti je završena akcija koja je započela prije više od godinu dana, a u sklopu koje je u Mariji Bistrici održan humanitarni koncert, javno prikupljanje sredstava te samoinicijativne donacije građana među kojima je najveći udio imao stanovnik Marije Bistrice na privremenom radu u inozemstvu Rudolf Mahmet. Ovaj defibrilator osmi je takav uređaj u našoj županiji koji je povezan sa  hitnom  službom. Tečaj za održavanje života defibrilatorom već su završili brojni volonteri iz samog središta Marije Bistrice, ali i okolnih naselja. Suinicijatorica i koordinatorica akcije Sanja Kovačić podsjetila je da je riječ o jedinom uređaju u KZŽ-i koji je u cijelosti nabavljen donacijama građana i zahvalila je svim donatorima. O cijelom projektu govorila je i njegova suinicijatorica i ravnateljica GDCK Donja Stubica Ane Breber Kucelj koja je zahvalila  svima koji su pripomogli u njegovoj realizaciji. Načelnik Marije Bistrice Josip Milički istaknuo je da je ovaj uređaj u Mariji Bistrici prijeko potreban te da se razmišlja o postavljanju još jednog

Svečanosti je nazočio i rektor Svetišta Majke Božje Bistričke Zlatko Koren predsjednica regionalne podružnice Hrvatskog kardiološkog društva sjeverno-zapadne Hrvatske Ksenija Pešek, zamjenica Ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije Jadranka Urbanc, ravnateljice Osnovnih škola Marija Bistrica Vesna Brlek i Matije Gupca Gornja Stubica Sanja Knezić, zdravstveni djelatnici, donatori, volonteri i aktivisti Crvenog križa.

 

Više o automatskim defribilatorima možete saznati na http://www.aed.hr/.


Fotogalerija