Zagorje
Bajka na dlanu

Šime Modrić pobjednik foto natječaja Bajka na dlanu 2015.

Datum objave: 18. prosinca 2015.

Ukupni pobjednik ovogodišnjeg foto natječaja Bajka na dlanu postao je Šime Modrić iz Zagreba, kojemu su nagradu uručili župan Krapinsko-zagorske Željko Kolar i predstavnik hotela domaćina Hrvoje Hudoletnjak. Župan Željko Kolar je je tom prilikom istaknuo „cilj foto natječaja je motivirati ljude koji sve manje stignu uživati u ljepoti koja nas okružuje u Krapinsko-zagorskoj županiji da zastanu, promotre ljepote našeg kraja, fotografiraju i podijele ih sa svima nama. Mi ćemo ove fotografije naravno iskoristiti i za promociju Krapinsko-zagorske županije kao najbolje turističke destinacije kontinentalne Hrvatske naglasio je župan Kolar i odmah čestitao svima nagrađenima te zahvalio članovima prvoklasnog žirijaStephanu Lupinu, Mari Milin i Dragutinu Škreblinu.

Župan Željko Kolar je na kraju svog obraćanja najavio promjenu teme foto natječaja za 2016. godinu i svima prisutnima zaželio da provedu sretan Božić u krugu svoje obitelji, kao i sretnu i uspješno novu 2016. godinu.

 

Šimi Modrić je u konkurenciju za aspolutnog pobjednika ušao kao pobjednik drugog kruga natječaja na čemu su mu čestitali i nagrade uručili Ivo Bašić – izaslanik ministra turizma Darka Lorencina te Zlatko Koren – rektor Svetišta Majke Božje Bistričke. Drugo mjesto u drugom krugu osvojio je Mario Jurina, a treće Branko Balaško. Nagrade su im uručili zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek i načelnik Marije Bistrice Josip Milički. Članica žirija Mare Milin je za pobjedničku fotografiju rekla Predivno komponirana, bogata fotografija koja je vrlo ugodna oku te na nečijem zidu može stajati dugo godina bez gubljenja privlačnosti i dodala da jednostavno zrači velikom smirenošću koju bi priroda trebala pobuđivati u životu. Konkurencija Šimi Modriću u proglašenju za apsoutnog pobjednika bio je Branko Balaško kao pobjednik prvog kruga fotonatječaja.

U Mariji Bistricu su nagrađeni i pobjednici drugog kruga prema glasanju publike putem Facebook stranice portala Zagorje.com. Nagrade je pobjednicima Silvestru Matejaku i Davoru Žažaru uručio Ivan Kovačić, glavni urednik Zagorskog lista, partnera foto natječaja. Sve prisutne su uz župana Željka Kolara pozdravili i Ivo Bašić – savjetnik i izaslanik ministra turizma koji je ovom prilikom istaknuo da je ovaj foto natječaj jedan u nizu dobrih projekata Krapinsko-zagorske županije koja predstavlja pravi primjer razvoja kontinentalnog turizma. Prisutne je pozdravio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te predstavnik Bluesun hotela Kaj Hrvoje Hudoletnjak. U glazbenom dijelu programa nastupila Klapa Bistrica, a posjetiteljima su prezentirana i  kvalitetna vina Vinarije Vuglec breg.

 

Krapinsko-zagorska županija je u veljači 2015. godine raspisala foto natječaj za najbolju fotografiju pod nazivom „Bajka na dlanu“. Natječaj se odvijao  u dva kruga i završio je 31. listopada 2015. godine. U razdoblju od 24. veljače pa do 31. svibnja, koliko je trajao 1. krug foto natječaja 25 prijavitelja  poslalo je 62 fotografije. Proglašenje pobjednika održano je 23. srpnja u Termama Tuhelj. U 2. krugu od 34 prijavitelja pristigle su 73 fotografije koje  su ocijenjene  od  strane žirija. Na izložbi u Mariji Bistrici posjetitelji i dalje mogu razgledati 41 fotografiju koje su u uži izbor ušle prema glasovima stručnog povjerenstva. 



Fotogalerija