Zagorje
Bajka na dlanu

Osvrt na Dane hrvatskog turizma u Poreču

Datum objave: 21. listopada 2015.

U Poreču je dodijeljeno 28 nagrada u 7 kategorija, od čega je čak devet nagrada otišlo na područje Krapinsko-zagorske županije.

 

POPIS NAGRAĐENIH U KRAPINSKO – ZAGORSKOJ ŽUPANIJI

Destinacija godine:

Najuspješnija destinacija ruralnog turizma

3. mjesto – GUPČEV KRAJ

Najuspješnija destinacija turizma zdravlja

3. mjesto – KRAPINSKE TOPLICE

 Atrakcija godine:

Podkategorija kulturna destinacija

3. mjesto – MUZEJ KRAPINSKIH NEANDERTALACA

Podkategorija rekreacija i zabava

2. mjesto – TERME TUHELJ

Kategorija hoteli sa wellness ponudom

2. mjesto – Bluesun hotel Kaj Marija Bistrica

Od ukupno 25 nagrada koliko je dodijeljeno u izboru „Čovjek ključ uspjeha u turizmu, Ana Zrinski, djelatnica Općine Stubičke Toplice proglašena je DJELATNIKOM GODINE u kategoriji „čistač“.

  

HGK – Turistički cvijet kvaliteta za Hrvatsku kategorija pansioni

1. mjesto – Vuglec Breg Škarićevo

Održan je drugi nacionalni Forum obiteljskog smještaja u sklopu Dana hrvatskog turizma 2015. godine kojeg organizira Zajednica obiteljskog smještaja HGK, a podržavaju ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica. U Kategoriji

– Priznanje za 1. mjesto, Klub proizvoda selo, Pansion Vuglec Breg, Škarićevo

– Priznanje za 2. mjesto Klub proizvoda selo, OPG Božidar Tkalčević; Agroturizam Zaboky selo – za obiteljski smještaj

 

Na samom uvodu konferencije za medije obratio se župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je tom prilikom rekao: „Danas smo se okupili ovdje da odamo priznanje turističkim djelatnicima koji su sa svojim radom dokazali ne samo da smo najbolja destinacija kontinentalnog turizma, nego da smo u samom vrhu turističke ponude Republike Hrvatske. Kad uzmemo u obzir koliko se novaca ulaže u promociju turizma na Jadranu i na razvijenost tamošnje infrastrukture, velika je čast kad vas uopće nominiraju, a kamoli kad još dobijete devet nagrada. Štoviše, ove godine imamo i pobjednika u određenoj kategoriji; Pansion Vuglec Breg, koji dokazuje da Zagorje ima kapacitete i da je prepoznato na domaćem i inozemnom tržištu. O turističkim potencijalima Krapinsko-zagorske županije govori i  nagrada Brand Leader za najbolju kontinentalnu regiju Jugoistočne Europe. Koristim priliku da čestitam svima koji su osvojili nagrade na Danima Hrvatskog turizma, i pozivam sve dionike u turizmu da zajedno napravimo što bolji Masterplan turizma za sljedećih desetak godina. Na dobrom smo putu, postavili smo si pred sebe velike i ambiciozne ciljeve, ali uvjeren samo da ćemo ih zajedno i ostvariti“.

 

Voditeljica Ureda Turističke zajednice KZŽ Ksenija Tomić je istaknula: „Svim dobitnicima nagrada upućujem najsrdačnije čestitke. Bili smo izuzetno ponosni na Danima hrvatskog turizma u Poreču, sa kojih se nikada ne vraćamo bez nagrade.  Ova godina bila je zaista posebna; osvojiti devet nagrada u tako jakoj konkurenciji nije mala stvar, i zato hvala svima na trudu“.

 

Vlasnik  Pansiona Vuglec Breg Boris Vuglec je istaknuo: „Nagrade koje smo dobili u Poreču došle su u pravo vrijeme, s obzirom da ove godine obilježavamo 10-tu obljetnicu poslovanja Vuglec Brega, koju ćemo proslaviti ovih dana. Smatram da smo zaslužili nagradu, s obzirom da smo i mi dali svoj doprinos tome da Zagorje postane prepoznatljiva kontinentalna destinacija. Od samog početka poslovanja napravili smo jedinstvenu ponudu i ubrzo smo postali prepoznati u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. Uključeni smo u razne svjetske brošure poput Lonely Planeta, Michelina i drugih. Uspjeh je evidentan, godišnje nas posjeti do 25.000 gostiju iz cijelog svijeta. Turizam u Zagorju ima veliku šansu, a mi smo svoju prepoznali kroz povezivanje vinarije i vinogradarstva, gastronomije i smještajnih kapaciteta“.

 

Direktorica Turističke zajednice područja Donja Stubica i Gornja Stubica Kornelija Vnučec: „Osvojili smo treće mjesto kao najbolja destinaciju u ruralnom turizmu. Komisija koja je bila kod nas zaista je bila oduševljena prekrasnom prirodom,  našom turističkom i kulturnom ponudom te naravno, gastro ponudom, a posebnu pažnju im je zaokupio naš privatni smještaj – prekrasne stare kućice koje su pretvorene u pansione. Naravno, mi smo destinacija koja je poznata i za rekreaciju. Imamo prekrasne šetnice, biciklističke rute i nezaobilazni naš muzej Seljačkih buna“.

 

Načelnik Općine Krapinske Toplice Ernest Svažić: „Krapinske Toplice dobile su nagradu u kategoriji Destinacija zdravlja, kao što je naglašeno, na nacionalnoj razini u vrlo oštroj konkurenciji u kojoj smo prepoznati kao jedna od tri najbolje destinacije zdravstvenog turizma u Hrvatskoj. Ocjenjivači, dakle tajni kupci, prepoznali su tu kvalitetu koju mi ovdje u Zagorju i u Krapinskim Toplicama pružamo i uvidjeli su da usluge koje nudimo međusobno harmonizirane. Ponosan sam na to smo dali značajan doprinos u okviri izgradnje  našeg krovnog brenda – „Zagorja bajke na dlanu“, ali i prepoznatljivosti Hrvatske kao destinacije  koja razvija specifične turističke proizvode. Koristim priliku da zahvalim onima koji su tome doprinijeli, prvenstveno Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice, koja ima tradiciju dugu 150 godina, ali i privatnim institucijama Akromion i Magdalena, koje svoje usluge nadovezuju na Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju“.

 

Ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja Vlasta Krklec: „Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što je MKN ove godine ušao u finale visoke kategorije Kulturna atrakcija godine. Ova godina nama je u znaku „petice“; proslavili smo peti rođendan muzeja, ostvarili smo zaista prekrasne rezultate, ugostili 550-tisućitog posjetitelja, penjemo se polako prema brojci od 600 tisuća, što je zaista rekordna brojka u hrvatskoj muzejskoj praksi, a mogu sa sigurnošću reći i u europskoj jer se nalazimo u top 5 europskih muzeja. Drago nam je da dobre kritike dolaze ne samo od hrvatske  publike, već i od inozemne. Tijekom pet godina ukupno smo dobili 15 nagrada“.

 

Direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar: „Ponosna sam na nagradu koju smo dobili na Danima turizma, na drugo mjesto u kategoriji Atrakcija godine, podkategorija rekreacija i zabava, s obzirom da je ta kategorija sačinjavala niz različitih ponuda i  sadržaja vezanih uz rekreaciju i zabavu na razini cijele Hrvatske. Naš Vodeni planet ove godine odradio je 11-tu sezonu. Od početka našeg poslovanja Termama Tuhelj cilj je razvijati naše sadržaje i svake godine našim gostima pružiti nešto novo, nove doživljaje, novu ponudu usmjerenu na rekreaciju, opuštanje i zabavu. U ovih 11 godina kupalište je posjetilo više od 2 milijuna i 300 tisuća kupača i gostiju. Iza nas je niz nagrada koje smo sve ove godine dobivali za naše poslovanje, ali nakon 11 godina dobiti priznanje za kvalitetu, osvajati paralelno sa nekim centrima koji su tek nedavno uložili puno više poput Istralandie koja je dobila prvu nagradu u toj kategoriji, zaista je veliko priznanje. Drago mi je da je naša kvaliteta prepoznata i da su Terme Tuhelj i dalje pozicionirane u vrhu kupališne i rekreativne ponude u Hrvatskoj“.

 

Djelatnica Općine Stubičke Toplice Ana Zrinski, koja je u izboru „Čovjek, ključ uspjeha u turizmu“  proglašena djelatnikom godine u kategoriji čistač: „Izuzetno se ponosim što sam dobila nagradu u kategoriji čistač godine. Ovim putem bih se zahvalila svime koji su me kandidirali. Trudit ću se i dalje da Stubičke Toplice ostanu ovako lijepe i čiste“.

 

Vlasnik agroturizma Zaboky selo Mario Tkalčević: „U ime agroturizma Zaboky selo, najprije bih želio čestitati svima na osvojenim nagradama, jer sam zaista sretan što ih je toliko otišlo upravo u Zagorje. Što se tiče nagrade koja je dodijeljena nama, sretan sam, jer smo osvojili drugo mjesto, a smještajne kapacitete nudimo tek dvije godine. Naravno, osim smještajnih kapaciteta Zaboky selo ima ugostiteljsku ponudu i malu vinariju gdje nudimo svoja vina. Ova će nagrada biti daljnji poticaj za nas da se trudimo još više“.


Fotogalerija