Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. listopada 2015.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na izbor novog predsjednika/ice, a dužnost predsjednice, koju je protekle dvije godine obavljala gđa. Nada Smrekar, predsjednica Društva oboljelih od multiple skleroze KZŽ, preuzela je gđa. Mirjana Janžek, predsjednica Udruge distrofičara Krapina, također na mandat od dvije godine. Nova predsjednica zahvalila se na jednoglasno ukazanom povjerenju i najavila daljnju suradnju i jačanje Koordinacije kako bi se poboljšala kvaliteta života osoba s invaliditetom.
Raspravljalo se i o obilježavanju Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, te je dogovoreno da će taj dan udruge osoba s invaliditetom zajednički obilježiti na način da će se organizirati manifestacija gdje će udruge osoba s invaliditetom predstaviti svoj rad, projekte i aktivnosti široj zajednici uz prigodan kulturno-zabavan program.
Na sastanku su iznijeti i brojni problemi s kojima se udruge osoba s invaliditetom susreću u radu, kao što je nedostatak suradnje među udrugama i nedostatna financijska sredstva. Također je istaknuta nedovoljna potpora lokalne zajednice. U tom smislu je za naredni period  dogovoreno zajedničko istupanje u javnosti i suradnja u planiranju projekata kako bi se realizirali postavljeni ciljevi, odnosno napravili pozitivni pomaci u zajedničkom rješavanju problema te senzibiliziralo društvo za problematiku osoba s invaliditetom.