Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. lipnja 2015.

Matica umirovljenika Krapinsko-zagorske županije je i ove godine na Dan državnosti organizirala tradicionalan županijski susret umirovljenika u Mariji Bistrici.

Predsjednica Županijske skupština Vlasta Hubicki pozdravila je u ime Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije prisutne umirovljenike i dodala “U tradiciji nas Zagoraca vjernika je da jedanput na godinu dođemo Majci Božjoj Bistričkoj u Mariju Bistricu da bi se zahvalili za proteklo razdoblje i preporučili za buduće.”

“Želim Vam dakako puno zdravlja,  da se pospominjate, zatancate i da se vidimo i sljedeće godine” – zaključila je predsjednica  Skupštine.

Župan Željko Kolar istaknuo je da nam zadaća  mora biti osigurati svakom radniku i umirovljeniku dostojan život od zaslužene plaće i mirovine. Župan je naglasio da je za povećanje mirovina potreban rast gospodarstva. “Posljednji podaci nam govore da polako, ali sigurno izlazimo iz recesije i to nam svima daje nadu da će nam biti bolje” zaključio je župan Kolar

Ispred Matice umirovljenika Krapinsko-zagorske županije prisutnima se obratila zamjenica predsjednika Zdenka Grilec koja je istaknula da su umirovljenici neka svoja prava izborili, ali da se za neka i dalje nastavljaju boriti. Gospođa Grilec je pohvalila suradnju sa Županijom i zaključila “Želim da procvjeta naše gospodarstvo, a time i naše mirovine. Živjeli do idućeg susreta!”

Predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić je u svom obraćanju istaknuo planove za poboljšanje položaja umirovljenika u budućem razdoblju i  nabrojao nekoliko postignuća Matice u proteklom razdoblju. Na kraju svog izlaganja gospodin Kovačić prisutnima je zaželio “dug život, puno zdravlja, mnogo sreće i mirovine veće.” 

Svim umirovljenicima je dobrodošlicu u Mariju Bistricu zaželio načelnik Josip Milički.


Fotogalerija