Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. lipnja 2015.

Ministar Vedran Mornar u sklopu posjete obišao je Školu za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, koja ove godine slavi 55. obljetnicu postojanja te 20. obljetnicu rada odjela likovne umjetnosti i dizajna. Razlog za posjetu Zaboku bilo je i  gradilište sportske dvorane kraj zabočke Gimnazije Antuna Gustava Matoša. Prilikom obilaska ministar Mornar je izrazio nadu da će dvorana biti uskoro gotova, jer će njezin završetak puno značiti za grad Zabok, za školsku djecu i za brojne sportske klubove. Ministar Mornar dodao je da u Hrvatskoj nema previše sportskih dvorana te da bi bilo lijepo kada bi svako mjesto imalo svoju dvoranu.

U obilasku je bio i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je sa ministrom Mornarom prilikom njegove posjete razgovarao i o drugim realiziranim investicijama u školstvu na području Krapinsko-zagorske županije. „Riječi je bilo o završetku dogradnje Srednje škole Zlatar, završetku gradnje područne škole Stipernica, objektima koji bi trebali biti stavljeni u funkciju do početka nove školske godine, kao i sportska dvorana u Donjoj Stubici. Isto vrijedi i za sportsku dvoranu u Brestovcu Orehovičkom. Prilike za razgovor bilo je i za neke buduće investicije – naime, potrebno je završiti dvoranu u Đurmancu i početi graditi školu u Martinišću“, rekao je župan Kolar.

Nadu da će sportska dvorana u Zaboku biti gotova do kraja godine izrazio je i zabočki gradonačelnik Ivan Hanžek, koji je istaknuo da je vrijednost radova oko 30 milijuna kuna. U obilasku je bila i saborska zastupnica Dunja Špoljar


Fotogalerija