Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 1. lipnja 2015.

Događaju je nazočio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je izrazio zadovoljstvo što su radovi na gradnji Doma za starije i nemoćne konačno počeli te je tom prilikom istaknuo: „Na tjednoj bazi dobivamo upite vezane za početak radova i rok završetka Doma za starije i nemoćne u Zaboku. S obzirom na to, ali i na činjenicu da u cijeloj regiji u domovima za starije i nemoćne postoje liste čekanja, realizacija ovog projekta je opravdana. O točnoj cijeni boravka u domu, još je rano pričati ali u svakom slučaju nadamo se da će ona biti prihvatljiva“, rekao je župan Kolar.

Investitor i vlasnik budućeg doma Josip Šimag zahvalio je na dosadašnjoj podršci  Krapinsko-zagorske županije i Grada Zaboka na projektu te je istaknuo da bi dom za starije i nemoćne svoja vrata trebao otvoriti 01. svibnja 2017. godine, kada će biti spreman za prvih 98 korisnika. Šimag je dodao da je riječ o prvoj fazi gradnje doma koja je vrijedna oko 15 milijuna kuna, u sklopu koje će biti srušena stara zgrada Doma zdravlja i rekonstruiran postojeći objekt bivše bolnice. Druga faza gradnje toma trebala bi započeti 2021. godine a trebala bi završiti 2024. godine, kad bi kapacitet porastao na 200 korisnika.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek također je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova te je dodao kako je uvjeren da će dom budućim korisnicima pružiti udobnost i sigurnost i visoku razinu usluge. Potpredsjednik županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Nikola Capar istaknuo je da je dom za starije i nemoćne osobe nazočna potreba, jer je u Zagorju sve više obitelji koje ne stignu skrbiti o svojim starijima. Capar je također izrazio nadu da će cijena biti prihvatljiva, kako za krajnje korisnike njihove obitelji, tako i za vlasnika doma. Na obilježavanju početka radova na gradnji doma za starije i nemoćne bili su i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek te potpredsjednik Županijske skupštine Tomislav Končevski.


Fotogalerija