Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 12. svibnja 2015.

Natjecanje je pratio zamjenik župana Varaždinske županije i predsjednik Državnog povjerenstva Alen Kišić, koji je tom prilikom istaknuo zadovoljstvo što je Varaždinska županija 48 godina zaredom domaćin ovog natjecanja.

 

„Vrijednost ovog natjecanja su obrazovno-odgojne komponente koje nikad ne smijemo zapostavljati jer su one nešto što čovjeka oplemenjuje i čini ga boljim i efikasnijim. Znam da je jedan velik dio poznatih umjetničkih imena s glazbene scene bio ovdje u jednoj od ovih 48 godina na ovoj pozornici, a to je ujedno i moja želja svima vama, da se sjetite ovog nastupa i da uživate u Varaždinskoj županiji“, rekao je Kišić.

 

Glazbene svečanosti održale su se pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva kulture, Varaždinske županije i Grada Varaždina.

 

Djevojački zbor Srednje škole Zlatar (učenice: Parlaj Klara Nadine, Pavetić Izidora, Odorjan Matea, Pugar Dora, Mikulec Erika, Adanić Brigita, Štahan Sandra, Šuka Ines, Babić Petra, Jajtić Jasmina, Mikulec Iva, Mikulec Petra, Škrlec Kristina, Pakšec Matea, Škof Kristina, Kurečić Željka, Škrlec Dijana, Ilčić Ana, Jelinić Marija Elena, Posarić Mirna, Parlaj Amalija i Rihtarić Marija) osvojile su sjajno 2. mjesto u kategoriji Ca pod vodstvom dirigentice profesorice Josipe Hopek.