Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. svibnja 2015.

Župan Željko Kolar je u petak, 8. svibnja u Feistivalskoj dvorani u Krapini nazočio koncertu svjetski poznatog klavirskog virtuoza Maksima Mrvice. U odličnom nastupu ovog svjetski poznatog virtuoza uživali su i zamjenica župana Jasna Petek, zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek te saborska zatupnica Dunja Špoljar. 

Koncert je održan kao dio svjetske turneje koja je počela 29. travnja u Moskvi. Koncerti će se održati i u Kini, Južnoj Koreji, Češkoj i Sloveniji. U Hrvatskoj su kao dio turneje predviđena samo  šest gradova, uz Krapinu tu je Slavonski Brod, Karlovac, Pula, Zadar i Čakovec. 

Najprodavaniji svjetski crossover pijanist trenutačno promovira novi album ‘Mezzo e Mezzo’. Posebnost je ovog albuma u tome što je dio snimljen u klasičnom stilu, a dio zauzimaju već prepoznatljive Maksimove moderne obrade.

Maksim Mrvica je 1998. godine s odličnim uspjehom završio Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana. Iste godine je upisao jednogodišnji studij usavršavanja na Konzervatoriju Franz Lisztu Budimpeštiu klasi prof. Lászla Baranyaya.  Osim redovnog studija na Akademiji, usavršavao se i na brojnim majstorskim tečajevima aktivno sudjelujući na seminarima kod priznatih svjetskih pedagoga i pijanista. Dobitnik je Diskografske nagrade Porin 2002. za najbolji album u kategoriji klasične glazbe, a osim u Hrvatskoj zbog svojih izvedbi je cijenjen diljem svijeta O tome govori činjenica da iza sebe ima više od 4 milijuna prodanih primjeraka svojih albuma, a njegov sada već povijesni album Piano Player može se pohvaliti zlatnom pločom u Maleziji, Kini i Indoneziji, platinastom na Tajvanu, Singapuru i Hrvatskoj, te dvostruko platinastom u Hong Kongu. Jednako impozantna je i brojka od 60 milijuna Youtube pregleda njegovih videospotova.