Zagorje
Bajka na dlanu

Vatrogasna vježba i smotra pripadnika JVP na Strahinjčici

Datum objave: 11. svibnja 2015.

Vježbu je kod planinarskog doma na Strahinjčici organizirala Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, a tom prilikom izvršena je i smotra pripadnika intervencijske vatrogasne postrojbe Krapinsko-zagorske županije iz redova javnih vatrogasnih postrojbi, odnosno posebno osposobljenih vatrogasaca koji se prvi angažiraju na velikim požarima.

Župan Željko Kolar na uvodom dijelu vježbe  istaknuo je da je znanje i spremnost zagorskih vatrogasaca na vrhunskoj razini te da će Krapinsko-zagorska županija i dalje u okviru vlastitih mogućnosti podupirati njihov rad. „Ono što Vam mogu obećati, to je da ćemo iz godine u godinu pokušavati povećavati sredstva namijenjena vatrogastvu, za edukaciju kadrova i kupnju opreme“, rekao je župan Kolar.

U vatrogasnu vježbu bile su uključene sve vatrogasne postrojbe koje su sudjelovale u gašenju velikog požara u blizini ove lokacije 2012. godine. Župan Kolar se u svom obraćanju osvrnuo na navedeni požar te dodao da samo planiranje i održavanje vježbe na ovoj lokaciji pokazuje koliko vatrogasno zapovjedništvo i svi vatrogasci ulažu u svoje obrazovanje i sposobnost odgovaranja na postavljene izazove. U vježbi je sudjelovalo 79 vatrogasaca iz postrojbi koje su sudjelovale u gašenju požara 2012. godine, a uz njih i pripadnici službi koje se angažiraju u ovakvim intervencijama (HMP, GDCK, DUZS).

 

 

 

 

 


Fotogalerija