Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 6. svibnja 2015.

Projekt „Kazalište u srcu“ započeo je 2014. godine u Splitu te je s početkom školske godine 2014./2015. Centar za odgoj i obrazovanje Zajezda izabran za sudionika ovogodišnje, druge po redu, manifestacije. Tvorci prvog festivala ovakvog tipa su priznati dramski umjetnik i prvak Drame HNK Split, Ratko Glavina, baletna pedagoginja i koreografkinja, Olga Glavina i glavni producent Filip Glavina.

Projekt “Kazalište u srcu” je prezentiran široj javnosti 2014. godine, a u sklopu kojeg se umjetnost aktivno uključuje u rehabilitaciji najosjetljivije populacije integrirane po različitim ustanovama. Profesionalnim umjetnicima (redatelji, scenaristi, koreografi, skladatelji, scenografi, tvorci lutaka) u radu sa korisnicima pomoć će pružiti i stručni kadrovi centara koji uvježbavaju s korisnicima izvedbu kazališne predstave.

Projekt je međunarodnog karaktera te uz Zajezdu u njemu sudjeluje još nekoliko Centara za djecu i odrasle s različitim teškoćama s područja Dalmacije kao i Centar iz Ljubljane. Manifestacija ove godine traje od 18. do 23. svibnja a COO Zajezda svoj premijerni nastup ima 21. svibnja u 18,00 sati u Splitskom dječjem kazalištu.