Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 4. svibnja 2015.

Film „Još jednom“ jednosatni je dokumentarni film koji sažima sedam godina ljubavnih bura i brodoloma petero prijatelj(ic)a netradicionalnih ljubavnih života – njihova intimna previranja, propitivanja odnosa i veza i njihovog roka trajanja. Slamali im srca žene ili muškarci, iz ruševina uvijek izranja isto pitanje: ima li smisla pokušavati još jednom…?

Protagonistička ekipa koju čine videoumjetnica i fotografkinja Ana Opalić, redatelj i montažer Noah Pintarić, spisateljica i voditeljica ‘Petog dana’ Mima Simić, stripašica Helena Janečić, književnica Ivana Kovačić i njihove partnerice (bivše, sadašnje ili buduće), gledatelje vode niz turbulentne, stjenovite i sapuničaste brzace svojih ljubavnih svakodnevica.

Krenuvši s filmom „Još jednom“ na turneju po Hrvatskoj (od Istre preko Osijeka i Vukovara pa na Zadar i Sinj, sve do Dubrovnika), filmska ekipa želi stupiti u izravan odnos s publikom koja film inače ne bi imala prilike pogledati; dovesti film u njihova lokalna kina, knjižnice, kulturne domove, dvorišta. Turneja filma prilika je da se nakon projekcije kroz razgovor s publikom otvori prostor komunikacije – ne samo o sadržaju filma, nego i o sadržaju i formi društva i zajednica u kojima boravimo.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u gledanju i razgovoru s protogonisti/cama i autorima/icama ovog jedinstvenog dokumentarnog filma koji propituje velike teme današnjice – ljubav, prijateljstvo, rodne identitete i homofobiju.

 

Projekcija će biti održana u Velikoj galeriji Grada Zaboka, s početkom u 18,00 sati.