Zagorje
Bajka na dlanu

Održana 7. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ

Datum objave: 27. travnja 2015.

Nakon pozdravnih i uvodnih riječi predsjednice Mirjane Jurman o važnosti lokalnih partnerstava za razvoj ljudskih potencijala na lokalnoj razini, prisutnima su se obratili župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović, koji su istaknuli Istaknuli su važnost rada Partnerskog vijeća za tržište rada KZŽ te koliko su partnerski pristup i međusobna povezanost svih sektora bitni za razvoj.

U nastavku Skupštine prezentirano je i usvojeno Izvješće o radu za 2014. godinu kao i Plan rada za 2015. godinu te je predstavljen projekt ”Partnerstva i mogućnosti“ koji se provodi u sklopu darovnice Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II u okviru Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2007-2013, IPA IV komponenta. Opći cilj projekta je ojačati kapacitete lokalnog partnerstva za zapošljavanje i doprinijeti postizanju prioritetnih ciljeva politike zapošljavanja.

Specifični cilj je pružanje podrške funkcioniranju lokalnog partnerstva za zapošljavanje i razvoj novih i učinkovitih alata za upravljanje koji će pridonijeti ostvarenju dugoročnih ciljeva politike zapošljavanja. Uvođenjem predloženih projektnih aktivnosti i njihovom implementacijom, doprinijeti će se inovativnostima i novim mogućnostima rada koji će imati pozitivan utjecaj na razvoj lokalne politike zapošljavanja. Projektne aktivnosti usmjerene su na podizanje znanja i kompetencija Partnerskog Vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije u području strateškog planiranja kao i praćenja politike zapošljavanja na lokalnoj razini.

Prezentirano je i poticanje zapošljavanja mladih u okviru Garancije za mlade s posebnim naglaskom na olakšice prilikom zapošljavanja i mjere aktivne politike zapošljavanja namijenjene mladim nezaposlenim osobama do 30 godina starosti. Sudionici su također upoznati i sa trenutno otvorenim natječajima kao i sa natječajima koji su u najavi iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Programa prekogranične suradnje te Erasmus+ programa. Na kraju je još jednom istaknuta važnost lokalnih partnerstva koja su postala ključni pokretač lokalnog razvoja kao i važnost sustavnog ulaganja u razvoj ljudskih potencijala i povezivanja svih sektora kako bi se što učinkovitije odgovorilo na rastuće potrebe gospodarstva.