Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. travnja 2015.

Zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek je u ponedjeljak u prostorijama Kluba Zagoraca u Zagrebu nazočio prezentacij i degustaciji zagorskih vina, jela i ugostiteljskih objekata. Ovim događajem su se iznimni potencijali Zagorja željeli predstaviti zainteresiranim posjetiteljima i pružiti im priliku za upoznavanje bogatstva turističke ponude kroz kreativnu prezentaciju autohtone zagorske kuhinje i vrhunskih vina. Tema kreativnog jelovnika bila je upotreba jestivih trava iz prirode koje su poslužile kao izuzetno ukusan prilog na tanjurima uz meso i domaće priloge kao što su žganci i ječmena kasa.  Zamjenik župana je ovom prilikom izrazio želju da se bogatstvo zagorske autentične gastronomske i enološke ostavštine na ovaj način i dalje potiče kroz direktno iskustvo upoznavanja gastro i eno potencijala ovog dijela Hrvatske. Događaj je svojim dolaskom uveličao veleposlanik Japana, Njegova Ekselencija g. Keiji Ide sa suprugom,

Organizatori događaja bili su udruga Zagorje vu srcu, Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, dok su kao suorganizatori nazočili Udruženje vinara Vino Zagorje, revija „Iće i piće” i revija “Svijet u čaši“. Njihova namjera je da ova manifestacija postane tradicionalna te da se održava svaki posljednji utorak u mjesecu sa ciljem promidžbe autohtonih zagorskih jela i sljubljivanja sve poznatijih i nagrađivanijih zagorskih vina Udruženja vinara Vino Zagorje.

Na prezentaciji se predstavilo tradicijsko domaćinstvo Majsecov mlin iz Donje Stubice i vinarije Bolfan, Vuglec Breg i Bodren.


Fotogalerija