Zagorje
Bajka na dlanu

U OROSLAVJU ODRŽAN FIS ROLLERSKI SVJETSKI KUP

Datum objave: 19. lipnja 2014.

Prvog dana natjecanja, u petak, 20. lipnja u disciplini Brdo u dužini od 7km, u seniorskoj konkurenciji kod muškaraca u foto finišu zlato je osvojio Johansson Marcus (Švedska), drugi je bio Paredi Simone (Italija), a treći Solodov Ivan (Rusija). Dvostruku pobjedu kod seniorki odnijele su predstavnice Rusije. Prva je bila Konokhova Ksenia a druga Grushina Anna. Treće mjesto osvojila je domaća predstavnica Nina Broznić. Kod juniora, prvo mjesto osvojio je Nischakov Andrey (Rusija) ispred Buskqvist Alfred (Švedska). Treći je bio Andreev Vadim (Rusija). Rusku dominaciju prvog dan potvrdile su juniorke koje su međusobno podijelile medalje. Zlato je osvojila Kondratenko Maria, srebro Lipatova Alena, broncu Chvanova Tatiana. Start utrke je održan u Parku vozača u Pili, a cilj je bio na Hunjki na Sljemenu. Ova utrka održana je u suorganizaciji općine Stubičke Toplice.

U subotu, 21. lipnja održana je Kružna utrka na prilaznim cestama trgovačkom centru West gate, dužine 10 kilometara. Ponovno dominacija natjecatelja iz Rusije u kategorijama juniorke i juniori gdje su pobjedu odnjeli Olga Letucheva i Andrey Nischakov, dok je odlično 5. mjesto ostvario natjecatelj Krešimir Crnković iz reprezentacije Hrvatske. Kod seniorki Ruskinja Konokhova Ksenija osvojila je zlato, dok je Nina Broznić iz Hrvatske osvojila srebro. Kod seniora je zlato uzeo Talijan Richard Tiraboschi.

U nedjelju 22. lipnja u Oroslavju je održana utrka sprinta. Staza je bila ista kao i svih godina prije, od Konzuma do pošte u Ulici Milana Prpića, duga 180 metara. U juniorskoj konkurenciji zlato je kod muških uzeo Rus Smirnov Vitaly, kod juniorki pobjeđuje Lisa Bolzan iz Italije. Hrvat Mihael Maršanić je u foto finišu izgubio borbu za treće mjesto. Kod seniorki, ponovno pobjeda Ruskinje Voronina Anastazia, druga je bila Talijanka Elisa Fulcheri, dok treću medalju za Hrvatsku osvaja Nina Broznić, koja je uzela broncu.

 

Foto Flavio Becchis


Fotogalerija