Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 9. prosinca 2013.

Ministarstvo gospodarstva objavilo je javne pozive iz programa Razvoj energetskog sustavaProgram poticanja razvoje energetskog sustava za 2013. godinu, Mjera A državne potpore za energetsku učinkovitost i obnovljive izvore energije:

  1. Aktivnost A1: Potpore za energetsku učinkovitost – pomoći unutar općeg proračuna za JLS 
    Korisnici kojima je namijenjen ovaj javni poziv su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, općine, gradovi i županije, kao i njihovi proračunski korisnici, čije financijske planove konsolidiraju nadležni proračuni JLP(R)S-e, a koji su navedeni u Registru proračunskih korisnika proračuna jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.
    Ukupan iznos sredstava namijenjenih za dodjelu pomoći temeljem ovog javnog poziva je: 5.700.000,00 kuna osiguran u proračunu Ministarstva gospodarstva, a najveći iznos pojedinačne potpore može iznositi 200.000,00 kuna, odnosno 75% prihvatljivih troškova.
  2. Aktivnost A1: Potpore za energetsku učinkovitost – Donacije neprofitnim organizacijama
    Korisnici kojima je namijenjen ovaj Otvoreni javni poziv su neprofitne organizacije i subjekti upisani u Registar neprofitnih organizacija Republike Hrvatske.
    Ukupan iznos sredstava namijenjenih za dodjelu pomoći temeljem ovog javnog poziva je: 2.200.000,00 kuna osiguran u proračunu Ministarstva gospodarstva, a najveći iznos pojedinačne potpore može iznositi 200.000,00 kuna, odnosno 75% prihvatljivih troškova.

 

Javni pozivi su otvoreni do iskorištenja sredstava.

Svakom pojedinačnom podnositelju prijave može se dodijeliti samo jedna donacija.
Detaljnije informacije o prihvatljivim projektnim aktivnostima i troškovima te neprihvatljivim troškovima i ostalim uvjetima natječaja nalaze se u dokumentima u  prilogu maila ili na stranicama Ministarstva