Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 26. studenoga 2013.

Ovu humanitarnu aukciju je podržalo 20 najpoznatijih hrvatskih ilustratora/ica i likovnih umjetnika/ica nagrađivanih u zemlji i svijetu, a koji su za ovu svrhu donirali 41 ilustraciju (I. Antolčić, Z. Bašić, M. Ćeran, I. Guljašević, M. Hajdinjak, B. Hollingsworth, M. Jelić, D. Jerabek, D. Kolanović, D. Kukić, Ž. Mezić, Ž. Prstec, S. Puntarić, V. V. Radoičić, S. Rešček Ramljak, T. Tomić, T. Torjanac, I. Vitez, P. Vončina i T. Zlatić).

Kupnjom vrhunskih, maštovitih i originalnih likovnih radova omogućit će se opremanje igraonica, škola i prostora za boravak djece i roditelja te edukaciju bolničkog osoblja i volontera na dječjim odjelima u bolnicama u Hrvatskoj koji sudjeluju u akciji „Za osmijeh djeteta u bolnici“, a koja promiče i primjenjuje suvremena načela humanizacije bolničkog liječenja djece.

Prikupljena je 41.500 kuna, a na humanitaroj aukciji ilustracija pristuna je bila zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek koja je ovim putem u ime županije kroz licitaciju donirala 10 000 kn, a ilustracije koje su izlicitirane biti će donirane dječjim odjelima u bolnicama Krapinsko-zagorske županije.

 

Izvor: http://www.savez-dnd.hr/

Fotografije: Mirko Cvjetko


Fotogalerija