Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 25. studenoga 2013.

Sedma sjednica Savjeta mladih najvećim je dijelom posvećena identifikaciji aktualnijih problematika s kojima se mladi susreću. „Odabir kvalitetnih, relevantnih i aktualnih tema ključan je u pripremi tematskih sjednica Savjeta od kojih će koristi imati i županija i pozvani govornici, te najvažnije mladi Krapinsko – zagorske županije. Rad Savjeta mladih, kao i svako drugo tijelo regionalne samouprave predstavlja trošak za proračun. U aktualnoj situaciji na nama je da svojom angažiranošću stvorimo dodanu vrijednost tijekom svake sjednice. Samo efikasnim radom koji rezultira inovativnim, originalnim i konkretnim prijedlozima za unaprjeđenje položaja mladih opravdat ćemo trošak postojanja Savjeta mladih.“ Istaknuo je Vedran Bukvić, predsjednik Županijskog Savjeta mladih.
Tijekom 2014. godine Županijski savjet mladih zadržat će već implementiran koncept rada temeljen na tematskim sjednicama. Pokazalo se kako otvorenom raspravom sa stručnim i iskusnim osobama, Županijski savjet mladih može uočiti uzroke određenih problema. Tradicionalni pristupi rješenjima ostavljaju se u drugom planu jer dugoročne probleme  ne možemo riješiti primjenom onih razmišljanja koja su nas dovela do tih problema. Teme koje će Županijski savjet mladih pokrenuti tijekom 2014. godine odnose se na:

  • Stanje i potencijali obrazovnog sustava – usklađenost sa razvojem gospodarstva;
  • Sport i uloga mladih u sportu na području županije;
  • Mladi u vatrogastvu, alternativan oblik okupljanja mladih;
  • Mladi i organizacije civilnog društva, stanje i izazovi;
  • Slobodno vrijeme, trendovi i posljedice;
  • Socijalno poduzetništvo, suvremen koncept ekonomskog angažiranja;
  • Inkluzivno društvo, susretanje potreba mladih sa  invaliditetom;  
  • Zapošljivost mladih

Županijski je savjet mladih na sjednici također usvojio izvješće sa sjednice Predsjedništva Youth Regional Network-a, izvješće sa plenarnog zasjedanja Youth Regional Network-a, te izvješće sa 3. sjednice Županijske skupštine. Posebna rasprava evaluirala je postojeće i  definirala buduće obaveze članova Savjeta, rezultat čega su usvojene inicijative o korekcijama.