Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 16. kolovoza 2013.

Program stručnog usavršavanja iz područja europskih studija je program obrazovanja o europskim pitanjima koji svake godine pohađa četrdesetak stručnjaka iz Europe, ali i šire, koji posjeduju najmanje 8 godina radnog iskustva. Program je namijenjen širokom profilu polaznika koji obavljaju profesionalnu djelatnost u državnoj službi, u tvrtkama privatnog ili državnog sektora, u medijima, sindikatima, nevladinim udrugama.

Kroz pedagoške pristupe temeljene na konkretnim iskustvima (igra uloga, simulacije, rasprave), cilj ovog programa je prenijeti znanja o najvažnijim načelima europskog djelovanja i procesa odlučivanja, načelima Europske unije kao i izazovima s kojima se suočavaju članice Unije.

Rok za predaju kandidatura je 9. rujna 2013. godine, nakon čega će uslijediti razgovori s kandidatima. Rezultati konačnog odabira polaznika bit će poznati krajem listopada.

Odlično poznavanje francuskoga jezika u govoru i pismu, kao i pasivno poznavanje engleskoga jezika preduvjet su za sudjelovanje na ovom programu stručnog usavršavanja.

Detaljne informacije o Programu stručnog usavršavanja iz područja europskih studija mogu se pronaći na internetskoj stranici Francuske nacionalne škole za javnu upravu te na http://public.mzos.hr/Default.aspx?art=12576