Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 27. svibnja 2013.

Temeljem Odluke Upravnog vijeća Doma zdravlja KZŽ te uz suglasnost županice Sonje Borovčak Dom zdravlja KZŽ dao je Udruzi osoba s invaliditetom KZŽ na korištenje poslovni prostor zgrade u Zlataru. Ravnateljica Doma zdravlja KZŽ Nada Dogan i predsjednik Udruge Davor Brlić tom su prilikom svečano potpisali ugovor o korištenju prostora.

Riječ je o zgradi u vlasništvu Doma zdravlja KZŽ ukupne površine 110 m2, a koja se Udruzi daje na korištenje bez naknade i na neodređeno vrijeme za obavljanje njezine redovne djelatnosti. Prostori će prvenstveno biti namijenjeni održavanju informatičkih, glazbenih i kreativnih radionica.

S ciljem povećanja mobilnosti te integracije osoba s invaliditetom na području županiji nabavljeno je i vozilo marke Renault Kangoo vrijedno 135 tisuća kuna, za kojeg će Županija otplaćivati glavnicu kredita tijekom sedam godina, dok će kamate otplatiti Udruga. Prilikom primopredaje ključeva županica Sonja Borovčak je istaknula kako Županija podržava projekt Udruge oko prijevoza osoba s invaliditetom od samih početaka njegove realizacije te da se na taj način, obzirom da smo županija s visokim brojem osoba s invaliditetom, radi na njihovoj intenzivnijoj integraciji u svakodnevne društvene aktivnosti.