Zagorje
Bajka na dlanu

Ministar turizma posjetio Zagorje!

Datum objave: 18. travnja 2013.

Kroz razgovor o aktualnostima i razvoju turističke djelatnosti u županiji te o turističkim projektima od strateškog interesa za županiju, predstavnici zagorskih toplica, muzeja, hotela, restorana te agroturizama najavili su neke od projekata te istaknuli problematiku razvoja kontinentalnog turizma. Županica Sonja Borovčak predstavila je ministru turistički projekt Bajka na dlanu te razvoj brand strategije kroz vizualni identitet regije, prepoznatljive manifestacije i daljnje planove. Naime, u pripremi je projekt „Mreža biciklističkih ruta“ čiji je cilj izraditi mrežu rekreativno-turističkih biciklističkih ruta za cijelo područje na način da rute povežu što više značajki Zagorja.

Ministar se osvrnuo na činjenicu kako je turizam na kontinentalnom području puno teže ostvariti i istaknuo kako su glavni turistički proizvod ovog područja upravo terme koje na sebe nadovezuju ostali turistički sadržaj. Najavio je skorije donošenje dva važna dokumenta za turističko upravljanje, Strategije razvoja turizma do 2020. godine te Stratečkog marketinškog plana hrvatskog turizma za razdoblje od 2014. do 2018. godine. Isto tako, dotaknuo se teme EU programiranja, odnosno pripreme kvalitetenih projekata za prijavu na Struktrurne fondove EU te stvaranja destinacijskih menadžment organizacija iz postojećih turističkih zajednica.

Nakon radnog sastanka i obilaska Termi Tuhelj, ministar je održao kratak sastanak s trističkim gospodarstvenicima u Općini Sveti Križ Zaačretje te posjetio agroturizam Kos.