Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 11. ožujka 2013.

 “S velikim zadovoljstvom darujemo ovu opremu rađaonici Odjela za ginekologiju i porodništvo OB Zabok koja uvjete rađanja podiže na svjetsku razinu te ujedno pozivamo sve buduće majke da brigu o svom porodu prepuste Općoj bolnici Zabok. Malo gdje u Hrvatskoj možete pronaći ovakve uvjete, gdje u ugodnom prostoru o vama danonoćno skrbe vrhunski doktori i medicinske sestre-primalje. Nažalost, stanovništvo Županije sve više stari pa posebnu pozornost moramo posvetiti Ginekologiji, gdje na svijet dolaze mali Zagorci te Pedijatriji, koja brine o njihovom zdravlju. Međunarodni dan žena prilika je da zahvalimo svom medicinskom osoblju, ali osobito ženama koje danas slave svoj dan” rekla je županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak i predala košaru punu voća glavnoj sestri Odjela za ginekologiju Josipi Vdović, koja je u ime medicinskih sestara-primalja zahvalila na daru.

“U dosadašnjem tijeku akcije za opremanje rodilišta Opće Bolnice Zabok, prikupljena je vrijedna oprema koja je značajno podigla nivo kvalitete rada, na zadovoljstvo naših rodilja i najmlađih Zagorki i Zagoraca, čime se samo potvrđuju rezultati i postignuća temeljem kojih već dugi niz godina nosimo prestižnu titulu – Rodilište prijatelj djece. I današnja, hvalevrijedna donacija Krapinsko–zagorske županije, još će više unaprijediti humanizaciju poroda i boravka u rodilištu Opće Bolnice Zabok. S ponosom možemo istaknuti da smo među prvim rodilištima u Hrvatskoj koje koristi ovu modernu opremu s ciljem da ženama najradosniji događaj u životu učinimo još ljepšim. Još nam nedostaje jedino kada za porode, no, uz ovoliko ljudi dobre volje koji nas okružuju i pomažu nam, i to ćemo lako ostvariti” istaknuo je voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo Rajko Fureš.

“Zahvaljujući donatorima, možemo slijediti svjetske trendove i najmodernije i najugodnije iskustvo poroda omogućiti svim budućim majkama. Uvjeren sam da, uz ovakvu potporu Krapinsko-zagorske županije i županice Borovčak osobno, uskoro postajemo najbolje i najmodernije rodilište u Hrvatskoj2 zaključio je ravnatelj OB Zabok Ivan Švajger.

 

IZVOR: OB Zabok