Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 5. veljače 2013.

Radionici je prisustvovalo 16 socijalnih radnika zaposlenih u različitim institucijama: socijalnim, zdravstvenim i odgojno obrazovnim.

Tijekom radionice stavljen je naglasak na važnost socijalnog rada u zajednici kao bitnog segmenta djelovanja socijalnih radnika. Osnovni cilj rada u zajednici je promjena kako bi se stvorio bolji život za sve članove zajednice i na taj način prevenirali ili ublažili socijalni problemi u najširem smislu putem poduzimanja zajedničke akcije. Pri tome je uloga socijalnog radnika ključna jer je on pokretač, medijator, koordinator i zastupnik svih članova zajednice.

Suradnja organizacija civilnog društva i javnih ustanova u području socijalnog rada donijela je neke značajne pozitivne rezultate u području akcije i prevencije različitih socijalnih problema. No, kada se radi o građanskim akcijama i inicijativama, one su u našim sredinama još uvijek relativno rijetke i neprepoznatljive, građani ih nedovoljno koriste kao alat za postizanje promjena. Upravo djelovanje socijalnih radnika ima ključnu ulogu u pokretanju toliko potrebitih promjena.