Zagorje
Bajka na dlanu

Korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja u 2013. godini

Datum objave: 16. siječnja 2013.

Produženjem primjene nastavlja se s provođenjem postojećih mjera, uz redefinirane kriterije za olakšano korištenje pojedinih mjera iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Mjere su usmjerene na poticanje motivacije za zapošljavanje, sufinanciranje i financiranje obrazovanja i sufinanciranje zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba i drugih skupina nezaposlenih kojima prijeti socijalna isključenost kao i skupinama kojima prijeti dugotrajna nezaposlenost zbog gubitka zaposlenja.

 

Hrvatski zavod za zapošljavanje na sjednici 14. siječnja 2013. prihvatilo je Uvjete i načine korištenja sredstava za provođenje mjera iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u 2013. godini iz Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja za 2011. i 2012. godinu, a čija je primjena produženja do 01. srpnja 2013. godine.

 

Mjere koje će se provoditi u 2013. godini su:

paket mjera za mlade „Mladi i kreativni“

paket mjera za posebne skupine „I posebnost je prednost“

paket mjera za osobe s invaliditetom „Uključeni“

paket mjera za starije osobe „Važno je iskustvo“

paket mjera za dugotrajno nezaposlene „I mi smo za novi posao i učenje“

paket mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine

paket mjera za poslodavce u teškoćama „Važno je očuvati radno mjesto“

Zahtjevi za dodjelu sredstava po mjerama zaprimaju se do 30.06.2013. godine

 

Sve potrebne dodatne informacije mogu se dobiti u područnim uredima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje prema sjedištu poslodavca. Poslodavci sa sjedištem u Krapinsko-zagorskoj županiji mogu Zahtjeve za dodjelu sredstava po mjerama iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje podnijeti u Područnom uredu Krapina.

Obrasci Zahtjeva mogu se pronaći i na Web stranici i popunjeni dostaviti nadležnom Područnom uredu (www.hzz.hr) zajedno s navedenim prilozima.