Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 18. prosinca 2012.

Projekt „Say Cheese!“ bavi se inkluzijom osoba koje su socijalno isključene ili se tako osjećaju – a ta je ciljana skupina različita kod pojedinih partnera u projektu – provedbom niza aktivnosti povezanih s fotografijom i njenom emocionalnom manipulacijom, a uključeni su partneri iz Hrvatske, Italije, Švicarske, Francuske, Španjolske i Portugala.

Tijekom ovog posjeta odrađeno je više planiranih aktivnosti, kako za osoblje tako i za učenike, kojeg kod hrvatskog partnera čine nezaposleni mladi. Glavna aktivnost za osoblje bio je sastanak na kojem se utvrdilo trenutno stanje provođenja projekta te dogovorene mobilnosti u Bern, gdje će ujedno biti postavljena završna izložba. Za učenike i učenice je pripremljena radionica u 4 dijela. U prvom i drugom dijelu radionice učenici su slušali izlaganje Giulioa Iurissevicha, poznatog talijanskog ilustratora i grafičara koji je u svojem izlaganju, između ostalog, prikazivao primjere i djela poznatih modernih umjetnika. U trećem su dijelu učenici imali priliku grupno izraziti svoju kreativnost kroz zajedničko stvaranje i manipulaciju svojih fotografija. U četvrtom dijelu radionice učenici su slušali izlaganje Marca Minuza, umjetničkog voditelja Galleria d´Arte moderna di Pordenone „Parco“, na temu djela i metoda Jima Goldberga, slavnog fotografa koji se smatra prvim umjetnikom koji je koristio „Art counseling“ metodu.

Zadnja pripremljena aktivnost bila je zajednički posjet izložbi fotografija “Aftermath – changing cultural landscape”.

Na mobilnosti su sudjelovali Željko Đurin, Igor Vranješ, Lea Munđer, Danijel Horvat, Magdalena Mihovilić, Tin Borovčak, Dragiša Totić i Ivana Radanović.