Zagorje
Bajka na dlanu

Edukativne radionice – „Aktualne odrednice poreznog sustava“

Datum objave: 26. studenoga 2012.

Edukativne radionice na temu Aktualne odrednice poreznog sustava održat će se u Krapini, 4. prosinca s početkom u 09.00 sati. Točna lokacija održavanja (dvorana), ovisi o broju sudionika i bit će pravovremeno proslijeđena prijavljenim sudionicima.

Radionica pod nazivom „Aktualne odrednice poreznog sustava“ razrađena je u skladu s preporukama Ministarstva poduzetništva i obrta. Polaznici radionice upoznat će se sa izmjenama u sustavu oporezivanja, i to: izmjene u Općem poreznom zakonu, izmjene u oporezivanju porezom na dohodak, izmjene oporezivanja u porezu na dobit, izmjene oporezivanja u porezu na dodanu vrijednost te izmjene u Zakonu o doprinosima. Upoznat će se s postupkom poreznog nadzora u kojem porezno tijelo provjerava i utvrđuje činjenice bitne za oporezivanje, što i u kojem roku treba dokazati porezno tijelo, a što porezni obveznik. Usvojit će se znanja o pravima i obavezama poreznih obveznika u postupku poreznog nadzora. Polaznici će naučiti koje pravne lijekove koristiti i kako dokazivati činjenice koje smanjuju ili ukidaju poreznu obvezu utvrđenu rješenjem prvostupanjskog poreznog tijela nakon okončanog poreznog nadzora.

Radionica je namijenjena:

Zastupnicima pravnih i fizičkih osoba s registriranom djelatnošću

Osobama odgovornima za vođenje poslovnih knjiga poreznih obveznika

Većinskim vlasnicima pravnih osoba

Radionicu će provoditi gospodin Velimir Vučinić, koji ima višegodišnje iskustvo kao Stalni sudski vještak za financije, računovodstvo i knjigovodstvo, Interni revizor specijalist za gospodarstvo, ovlašteni revizor i porezni savjetnik te predavač na veleučilišnim kolegijima Porezni sustav, Računovodstvo i Revizija.

Prijave za sudjelovanje na radionici primaju se do 30. studenog na e-mail mirela@zara.hr, a prijavni obrazac, zajedno s pozivom možete naći na www.zara.hr.