Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 22. listopada 2012.

Druga u nizu radionica u sklopu ciklusa od 7 dana održat će se 29., 30. i 31. listopada u Zelenoj dvorani u Zaboku na temu „Kohezijska politika – teorija“. Na trodnevnoj radionici polaznici će imati priliku upoznati Kohezijsku politiku EU-a, pravila funkcioniranja fondova, tipovima projekata koji se mogu financirati u okviru fondova Kohezijske politike, planovima RH za financijsku perspektivu 2013, i period 2014 – 2020, mogućnostima financiranja razvojnih projekata na regionalnoj i lokalnoj razini iz ERDF-a i ESF-a te primjerima iz zemalja članica.

 

Očekivani rezultati edukacije odnose se na:

Razumijevanje politika i programa EU,

Kontinuirano praćenje natječaja iz područja rada polaznika edukacije,

Osmišljavanje projekata i priprema projekata (primjena koncepta upravljanja projektnim ciklusom u praksi),

Umrežavanje s drugim institucijama s ciljem pripreme i provedbe projekata.

Prijave za sudjelovanje na radionici primaju se do 26. listopada na e-mail silvija@zara.hr, a prijavni obrazac, zajedno s programom edukacija i pozivom, možete naći na www.zara.hr.

 

Edukacije se provode u sklopu Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova Europske unije, Potprogram V Jačanje ljudskih potencijala na lokalnoj i područnoj (regionalnoj) razini za učinkovitu pripremu i korištenje fondova Europske unije kojeg sa razvojnim agencijama u Republici Hrvatskoj provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.