Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 28. rujna 2012.

Svake godine Odbor za sigurnost u prometu Krapinsko-zagorske županije provodi akciju među djecom vrtićke dobi radi njihovog upoznavanja s pravilima ponašanja u prometu.

Programu akcije, koji se održavao na prometnom poligonu vrtića prisustvovao je uz zamjenika županice Anđela Ferek-Jambreka, i predsjednik Odbora za sigurnost u prometu, Ivan Jelenčić te članovi Odbora.

Djeca su imala priliku upoznati se s prometnim policajcem i njegovom ulogom u prometu. Isto tako, na zanimljiv način, kroz prometni kviz i igru natjecateljskog karaktera, slaganja puzzlea, upoznali su se s važnim prometnim znakovima. Vježbom na poligonu naučili su ovladati osnovnim prometnim pravilima te snalaziti se u različitim prometnim situacijama kao pješak i biciklist.

Predsjednik Odbora uručio je djeci i dječjim vrtićima diplome za uspješno sudjelovanje u akciji „Promet nije šala ni opasnost mala“.

Krapinsko-zagorska županija je za realizaciju ove vrijedne akcije, odnosno za nabavu nagradnog fonda (didaktička oprema za dječje vrtiće) osigurala financijska sredstva u iznosu od 30.000,00 kuna.