Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. rujna 2012.

Program je počeo postrojavanjem traktora i ekipa, te nastupom Gradske glazbe Sinj i Sinjskih mažoretkinja, a samo natjecanje otvorio je pomoćnik ministra poljoprivrede Luka Čuljak.

U kategoriji plug ravnjak najbolji je bio Mario Spudić iz Karlovačke županije, drugo mjesto osvojio je Stjepan Vučković iz Brodsko-posavske županije, dok je treće pripalo Željku Vujiću iz Zadarske županije. U natjecanju orača s plugom premetnjakom prvo mjesto osvojio je Ivan Spudić iz Karlovačke županije. Drugi najbolji rezultat imao je Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treći bio Milenko Hrgović iz Virovitičko-podravske županije. Prvoplasirani orači predstavljat će Hrvatsku na svjetskom prvenstvu koje će se iduće godine održati u Kanadi.

Krapinsko-zagorsku županiju su na Državnome natjecanju orača predstavljali Vilko Kukec iz Belca u kategoriji plugova ravnjaka koji je osvojio 4. mjesto, te Božidar Domitran iz Zlatara u kategoriji plugova premetnjaka koji je osvojio 8. mjesto u svojoj kategoriji. Krapinsko-zagorska županija ekipno je osvojila 5. mjesto.