Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. srpnja 2012.

Nakon svečanog potpisivanja, održana je konferencija za novinare kojoj su sudjelovali potpredsjednik Branko Grčić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te zamjenik ministra turizma Oleg Valjalo.

‘Imam priliku izvijestiti da je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU danas potpisalo sporazume za projekte ukupne vrijednosti pola milijarde eura s predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, s regionalnim razvojnim agencijama i javnim institucijama. Projektne ideje bi kroz tehničku pomoć trebale biti realizirane do kraja 2012. godine’, kazao je potpredsjednik Vlade Grčić.

Iz Krapinsko-zagorske županije, u program dodjele tehničke pomoći, uključene su Krapinsko-zagorska županija i Zagorska razvojna agencija d.o.o. u suradnji s partnerima: Muzejima Hrvatskog zagorja i Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske. Partneri su uključeni u 2 projekta regije Sjeverozapadna Hrvatska – Regija digitalnih muzeja i Stvaranje preduvjeta za održivu podršku razvoju konkurentnosti gospodarstva i za daljnji razvoj tehnološke infrastrukture u Sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Potpredsjednik Grčić zaključio je da se mora dogoditi hitna i brza priprema velikih projekata u svim segmentima, što će omogućiti buduću povećanu apsorpciju sredstava iz EU fondova.