Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 19. srpnja 2012.

Potpisivanje Ugovora uslijedilo ne nakon potpisivanja Sporazuma o integriranom prijevozu putnika i tarifno-prijevozničkoj uniji na području Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, održanog u Zagrebu te operativnog sastanka u Krapini o realizaciji cjelokupnog projekta.

Ugovorom vrijednim 1.250.000,00 kn definira daljnje aktivnosti projekta, točnije izradu Idejnog projekta organizacije integriranog prijevoza putnika i idejnog projekta tarifno naplatnog sustava za integrirani prijevoz putnika. Omjer učešća financiranja sukladno Sporazumu je 60:25:15 (Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Krapinsko-zagorska županija). Prema Ugovoru, Grad Zagreb osnovat će Povjerenstvo za praćenje izrade Projekata u koji će svaka od ugovornih strana imenovati po jednog predstavnika.

„Obzirom da ovaj projekt uključuje povezivanje niza učesnika, od željezničkog do autobusnog prijevoza, riječ je o vrlo kompleksnom, složenom sustavu tako da 2018. godina za provedbu ovakvog projekta i nije tako dugi rok.“, naglasio je župan Kožić.

Županica Krapinsko-zagorske županije, Sonja Borovčak, istaknula je: „Ljudima je ostvarenje ovog projekta zaista važno, stoga je u interesu Krapinsko-zagorske županije da zajedničkim snagama radimo na njegovoj realizaciji. Potpisivanje Ugovora dobar je početak, zasad smo poštivali sve rokove, a to ćemo nastojati i dalje.“

Prema riječima gradonačelnika Bandića potpisivanje Ugovora je povijesni trenutak za sve tri strane, čime se dokazuje Zagreb kao istinska metropola zajedno sa svojim okruženjem. Isto tako, gradonačelnik Bandić očekuje pri realizaciji ovog projekta sinergiju dviju županija, grada Zagreba te resornog ministarstva.