Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 10. srpnja 2012.

Delegacija Grada Sanmenxia iz NR Kine boravila je u Zaboku od 7. do 9. srpnja 2012., a u ponedjeljak, 9 srpnja 2012. gradonačelnik Ivan Hanžek i čelnik Grada Sanmenxia g. Yang Shuping potpisali su Povelju o bratimljenju dvaju gradova.

 

Poveljom gradovi se obvezuju da će se, na obostranu korist i dobrobit svojih građana, zalagati za jačanje suradnje na području gospodarstva, trgovine, turizma, obrazovanja, kulture i zdravstva.

S ciljem da se ostvari dugoročna obostrana suradnja, gradovi će

– podupirati inicijative i podržavati aktivnosti svojih građana i poslovnih subjekata, sve kako bi se ostvarili zajednički projekti na područjima od obostranog interesa,

– razmjenjivati iskustva i informacije, organizacijom zajedničkih posjeta i susreta i podržavanjem suradnje svojih institucija,

– promovirati među građanima svoje prijateljstvo i suradnju, na načelima međusobnog poštovanja.

 

Na kraju svečanosti prisutnima se obratila županica Krapinsko-zagorske županije, gđa. Sonja Borovčak koje je uz pozdrave i čestitke na potpisivanju pozvala goste da dođu u Hrvatsku u Zagorje i da se upoznaju s njezinim ljepotama i gostoprimstvom.

U kraćem programu nastupio je gradski dječji zbor „Zabočki mališani“ pod vodstvom Jasenke Borovčak te folklorni plesni sastav KUD-a Zabok.

 

Izvor: www.zabok.hr