Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 3. srpnja 2012.

1. Pozadina i glavni ciljevi

CEI fond za suradnju sufinancira projekte usmjerene na jačanje suradnje između zemalja članica CEI, među kojima je i Hrvatska. Ove aktivnosti su usmjerene na izgradnju kapaciteta za prijenos i razmjenu “know-how” (znanja i iskustva, izuma, postupaka, radnih uputa i sl.), osobito iz zemalja članica CEI koje su članice EU u zemlje članice CEI koje nisu u EU te razmjenu iskustava i dobre prakse među svim CEI zemljama članicama.

 

2. Područja djelovanja

CEI kooperacijske aktivnosti će biti organizirane u područjima Akcijskog plana CEI:

Ekonomski razvoj: Klima, okoliš i održiva energija; Razvoj poduzetništva, uključujući i turizam; Kombinirani prijevoz; Održiva poljoprivreda

Ljudski razvoj: Razvoj ljudskih potencijala; Informacijsko društvo i mediji; Međukulturalna suradnja, uključujući i suradnju s manjinama; Znanost i tehnologija

Horizontalni instrument za međuregionalnu i prekograničnu suradnju.

 

Prijava se treba odnositi na jedno od gore navedenih područja i njegovih odgovarajućih prioriteta. Aktivnosti koje nisu u skladu s Planom djelovanja i / ili s predloženim područjima intervencije i prioriteta, bit će automatski odbijene. U okviru ovog natječaja podnositelj zahtjeva može podnijeti samo jedan obrazac za prijavu.

 

3. Prihvatljivi podnositelji zahtjeva

Sva javna i privatna tijela iz zemalja članica CEI , kao i međunarodne organizacije i druga regionalna tijela.

 

4. Prihvatljive aktivnosti

CEI kooperacijske aktivnosti mogu biti u obliku predavanja, seminara, radionica i drugih vrsta sastanaka, obuke, kao i izrade studija i analiza. Ostale vrste aktivnosti koje ispunjavaju osnovne ciljeve također se mogu uzeti u obzir. Tijekom procjene neće biti preferiranja jedne vrste aktivnosti nad drugom; osim u skladu sa CEI pravilima za dodjelu sredstava te točnosti u pružanju sveobuhvatnih informacija, opseg i kvaliteta regionalne suradnje u tim aktivnostima će se uzeti u obzir kao i dodane vrijednosti u odnosu na europske integracije.

 

5. Prijava

Obrazac za prijavu se može preuzeti sa web stranice CEI na: http://www.cei.int/content/cooperationactivities?tab=1. Mora biti predan u word i PDF formatu (s potpisom i pečatom podnosioca zahtjeva) isključivo na e-mail adresu: applications.coopfund@cei.int do 20. srpnja 2012. Svaka prijava podnesena nakon isteka roka bit će automatski odbijena.

Kandidati iz zemalja članica CEI moraju poslati primjerak e-mail poruke nacionalnom koordinatoru CEI u zemlji podnositelja zahtjeva. U protivnom, prijedlog će biti automatski odbijen. Međunarodne organizacije i regionalna tijela dostavljaju prijavu izravno na navedeni e-mail.

Nepotpune prijave će biti automatski odbijene.

Po primitku poruke e-pošte, Tajništvo će dodijeliti broj reference prijave i obavijestiti podnositelja zahtjeva na odgovarajući način. Kandidati će morati zadržati referentni broj za praćenje faze potvrde.

 

6. Proračun natječaja

Iznosi 400,000 eura.

 

7. CEI doprinos

Podnositelji zahtjeva mogu zatražiti CEI doprinos do maksimalnog iznosa od 20.000 eura. CEI doprinos ne može prelaziti 50 posto ukupnog iznosa prihvatljivih kooperacijskih aktivnosti. Razliku moraju financirati iz vlastitih sredstava ili iz drugih izvora.

 

7.1. Opravdani troškovi

Proračunske stavke koje imaju pravo na povrat od strane CEI su:

Troškovi sudjelovanja predstavnika zemalja članica CEI (smještaj i putni troškovi), uključujući i troškove lokalnih sudionika u aktivnostima koje organiziraju zemlje članice CEI izvan EU

Lokalni troškovi prijevoza vezani za događanja, uključujući zračne transfere,

Troškove dnevnica tijekom događaja (jela, pauze za kavu i osvježenje)

Socijalni programi vezani za aktivnosti, uključujući i troškove izleta do razumnog omjera i iznosa,

Priprema dokumentacije povezane s projektom

Konferencijski setovi (olovke, bilježnice, mape, torbe …),

Raspored održavanja konferencije: npr. najam konferencijske dvorane, iznajmljivanje audio-vizualne opreme

Promocija događanja, npr. reklamne kampanje, uključujući tiskanje plakata, letaka i sl.,

Prijevod

Naknade stručnjaka i govornika.

 

7.2. Neopravdani troškovi

CEI ne nadoknađuje organizacijske i administrativne troškove (bankovne naknade, dostavljačke ili poštanske troškove), kupnju opreme te nefinancijske doprinose.

 

7.3. Način isplate

Avansno plaćanje do 50 posto odobrenog CEI iznosa može se zatražiti prije datuma početka implementacije aktivnosti; finalno plaćanje će se izračunati na temelju stvarnih troškova nastalih tijekom organizacije aktivnosti dokazanih fakturama ili ekvivalentnim dokazima o plaćanju.

 

7.4. Finalno izvještavanje

Završno opisno i financijsko izvješće treba podnijeti Tajništvu CEI-a u roku od 90 dana nakon datuma implementacije navedenog u prijavnom obrascu. Neopravdano kašnjenje podnošenja izvješća rezultirat će gubitkom prava na traženje isplate CEI.

 

7.5. Dostavljanje dokumentacije

Zahtjev za avansna plaćanja i završno opisno i financijsko izvješće dostavlja se putem e-pošte i na poštansku adresu Tajništva, dok se preostala dokumentacija može proslijediti u elektronskom obliku.

 

8. Implementacija

Aktivnosti unutar ovog poziva će biti implementirane od 1. siječnja do 31. prosinca 2013.

 

9. Lokacija

CEI kooperacijske aktivnosti će se održavati u zemljama članicama CEI.

 

10. Indikativni raspored za ocjenjivanje zahtjeva

Rok za podnošenje prijava ………………………………………………… 20. srpanj 2012

Ocjenjivanje zahtjeva ……………………………………………………….. srpanj-rujan 2012

Potvrda podnositelja zahtjeva (kvalificirani, odbijen) …………… Objavljivanje na web stranicama CEI u rujnu 2012.

Dodjela sufinanciranja ……………………………………………………….listopad-prosinac, 2012 uz izravnu komunikaciju s podnositeljima zahtjeva