Zagorje
Bajka na dlanu
Datum objave: 15. lipnja 2012.

Upravno Vijeće Opće Bolnice Zabok, na sjednici održanoj 14. lipnja 2012., donijelo je odluku o smjeni dosadašnjeg ravnatelja bolnice dr. Stanka Beline. Razlozi njegove smjene leže u odgovornosti za nepravilnosti koje su se nedavno događale u Općoj bolnici Bračak, a na koje je upozorila provedena revizija.

Za vršitelja dužnosti ravnatelja OB Zabok izabran je dr. Ivan Švajger, koji će tu dužnost obnašati do imenovanja novog ravnatelja izabranog putem javnog natječaja.

“Mislim da je dobro što je na čelo bolnice došao nov čovjek. Dr. Švajger ima menadžerskih sklonosti u zdravstvu, i nadam se da će se pokazati kao dobar izbor”, rekao je predsjednik Upravnog vijeća dr. Boris Filipović – Grčić.

 

Dr. Švajger s radom Opće Bolnice Zabok upoznao se još 2010. kao Predsjednik Uprave hrvatskog ureda Euromedic Internationala, tvrtke koja je investirala u odjel za dijalizu u Općoj Bolnici Zabok, a zahvaljujući čemu bubrežni bolesnici s područja Krapinsko-zagorske županija više nisu trebali putovati u Zagreb. „Moje imenovanje za vršitelja dužnosti ravnatelja Opće Bolnice Zabok nastavak je moje težnje da vrhunska zdravstvena usluga bude dostupna svima kojima je to potrebno, a ne da predstavlja privilegij samo građanima velikih gradova i onima boljeg imovinskoga stanja.“ rekao je dr. Švajger.

Ivan Švajger, doktor je medicine koji je iskustvo u sustavu zdravstvene zaštite stjecao kliničkim radom u KBC „Dubrava“. Nakon završenog studija medicine u Zagrebu nastavio se stručno usavršavati u području menadžmenta pohađanjem niza specijalističkih edukacija. Bio je direktor marketinga tvrtke Pfizer Croatia te voditelj poslovne jedinice u tvrtki Eli Lilly&Co. Dr. Švajger osnivač je i vlasnik konzultantske tvrtke Anmend.